Лингдонг Суперлига: Спартак данас спремно дочекује Тополчане

Фудбалери Спартака у минулом колу Суперлиге Србуије доживели су неочекивано висок пораз у Сурдулици у мечу са Радником (0:4), па па их вечерас у мечу са комшијама ТСЦ -ом  из Бачке Тополе очекује деликатан задатак.
Vladimir Gaćinović ( u sredini) na konferenciji za medije u Subotici Foto: FK Spartak
Фото: Владимир Гаћиновић ( у средини) на конференцији за медије у Суботици Фото: ФК Спартак

У клубу је мобилно стање са великом жељом да сед оствари добар резултат.

-  Биће то утакмица од изузетног резултатског значаја, а биће и доста такмичарског набоља, што је и нормално када играте са клубом који је на тридесетак километара од вас и који се значајно дигао у последње време - каже шеф стручног штаба Спартака Владимир Гаћиновић - . Сигурно и они имају своје амбиције, ценимо ривала, добро су организовани, добри су на терену и пуни самопоуздања. Али, за нас све то сада није битно, бићемо максимално мобилисани и максимално спремни за утакмицу.

Суботичани су у прошлом колу доживели убедљив пораз у Сурдулици

– Мало нам је тешко пало то гостовање. Можемо причати да смо у већем делу утакмице имали доминацију и контролу игре, али када изгубиш са 0:4, свака прича је сувишна. Све оно што је било лоше стављамо иза себе, окрећемо се новим изазовима а то је управо утакмица против ТСЦ. Кадровска ситуација се поправила, драго ми је што се вратио Текијашки, а једино не рачунамо на Цуцина који је доживео повреду у последњој утакмици. Уздамо се у оно што радимо и надам се да ћемо бити на нивоу и задовољити и навијаче које очекујем у што већем броју, јер је ово ипак дерби Северно-бачког округа. – истакао је Гаћиновић.

Да су у Спартаку сви свесни важности предстојеће утакмице потврђује и офанзивац Стефан Денковић. – Чека нас тешка утакмица. Наш ривал је у форми, имају квалитет, а показали то и у прве две утакмице са две победе. Ми се уздамо у наше адуте и сигуран сам да можемо до доброг резултата. Даћемо сто посто својих могућности што би требало да буде довољно за позитиван резултат.    

 С. Ст.

Тополчанима лепо на врху табеле

Фудбалери ТСЦ -а у сјајном стилу  започели су  закмичење у Суперлиги Србије, после две одигране утакмице Топоклчани су запосели прву позицију испред Војводине и Црвене звезде који такође имају шест бодова.

- Одлично смо стартовали, наравно сви смо у клуибуи задовољни -  каже нападач Дејан Милићевић. бивши првотимац Пролетера који је  претпрошле сезоне стигао у Бачку Тополу и брзо изборио позицију стартера и постао миљеник публике. - Задовољан сам играма иако могу још боље. Најважније је да као тим функционишемо добро и побеђујемо. Пружили смо одличну игру и наставили успешан низ, што нам је дало јак ветар у леђа. Асистирао сам у обе утакмице код голова, али  нажалост се још увек нисам уписао у листу сгтрелаца. Данас је пред нама комшијски дерби са Спартаком у Суботици. Биће то занимљив сусрет, “плави голубови” су неочекивано у  Сурдулици доживели убедљив пораз од Радника. Суботичанима је као и нама победа императив. Очекујем велики број навијача и неизвестан меч. Верујем да ћемо наставити успешан низ и забележити трећу победу.  И централни дефанзивац  Горан Антонић очекује занимљив дуел са  Спартаком.

- Биће то тешка и неизвесна утакмица. Без обзираб што се две екипе после веома дугог времена састају у првенственом окршају биће то прави дерби.  Ми смо спремни за дуел, ове недеље смо добро радили, атмосфера је одлична у екипи. Екипу Спартака добро познајем јер сам играо пуних шест година на Градском стадиону у Суботицуи. Било би идеално када би победили.  Играћемо  смело и надам се допбром резултату. - објашњава Антонић. 

Помоћни тренер Мирко Јовановић рекао је да је задовољан резултатима и да верује да ће екипа наставити низ победа.

- Суперлига је озбиљније такмичење од Прве лиге, очекује нас сезона у којој нема лошег противника и јасно нам је да ће све утакмице бити тешке. Ипак, верујем у наше момке и нашу организацију и мислим да за ТСЦ неће бити проблема ни у овом првенству - рекао је Јовановић.

У тиму због повреда неће бити дефанзиваца Драгана Свитића и Срђана Грабежа.

С. Стојиљковић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести