Линта: Нисам каријериста, волим фудбал

После пораза на “Карађорђу” од Чукаричког, на клупи Младости ГАТ дошло је до промене тренера, па је дотадашњег шефа стручног штаба Бранка Жигића заменио Александар Линта (46).
д
Фото: Приватна архива

Стручњак који у прошлом првенству с успехом предводио Вождовац, а овог лета преузео Радник из Сурдулице, тако се неочекивано, по други пут у каријери, обрео у Новом Саду, пошто је на југу Србије изненада прекинуо мисију и добио слободни статус.

- Радио сам у Војводини пре неколико година, као део стручног штаба Илије Столице - објаснио је Линта. - С њим сам пре тога био и у Вождовцу, касније и у Олимпији из Љубљане и провели смо заједно више од две године. Поново сам, ево, у Новом Саду и позив Младости ГАТ прихватио сам с пуно ентузијазма и пуног срца, јер верујем да овај клуб не само да може да избори опстанак у Суперлиги, већ има капацитет и за боље резултате, односно да постане препознатљив у српском фудбалу.

 Откуд то да сте приватили позив Новосађана, иза којих је серија нешто лошијих резултата, а после обећавајућег старта у елити?

- Волим посао којим се бавим и нисам срећан када седим код куће, а људи из Младости ГАТ су ступили самном у контакт. За мене је увек изазов када добијем неки посао, јер нисам неки каријериста, не бирам ангажмане и делујем инстинктивно - из стомака. Допали су ми се људи с којима сам разговарао и позив сам прихватио. Не плашим се рада и не интересује ме то шта ће људи о мени да мисле за неколико деценија. Не могу да живим вечно и битно ми је да искористим сваки тренутак.

 Дебитовали сте на клупи “гатоваца” на утакмици с Јавор Матисом у Ивањици и била је то прилика да се освоји барем бод. Ипак, домаћин  је тријумфовао (2:1)?

- Имала је и има Младост ГАТ веома тежак распоред на почетку сезоне и зато није ни чудо што су њени резултати нешто слабији. По свему што смо приказали, као и по томе како смо одиграли у Ивањици, заиста је била прилика да узмемо барем бод. Не би то било незаслужено, али треба знати да се Ивањичани налазе у добром моменту, а ми то нисмо. Да је утакмица дошла, рецимо, кроз 15 дана, било би то другачије.

 Пред вама је у недељу утакмица с Партизаном на “Карађорђу”.

- Поштујем сваку екипу с којом се мој тим среће, наравно и Партизан, који је озбиљан и јак противник, без обира на поблеме које има. Желим да се одмерим са свима, никоме не признајем унапред да је бољи, док не докаже супротно. Мој стручни штаб и ја желимо да такво размишљање пренесемо и на играче, да и они буду тога свесни - додао је Александар Линта.

Утакмица Младост ГАТ - Партизан игра се у недељу, с почетком у 19.30 часова.

А. Предојевић


Тим није комплетиран

Да ли је прелазни рок за Младост ГАТ већ завршен?

- Мислим да није - наговестио је Линта. - У разговору с људима из клуба, стекао сам утисак да су свесни да се мало каснило у припремама и да је екипи потребна нека додатна селекција. Мислим да би свака од линија тима требало да се додатно појача, иако сам свестан да то у августу више није лако. Сви који нешто вреде већ су пронашли ухлебљење, а ми не желимо да доведемо некога само реда ради.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести