Линта води Младост ГАТ уместо смењеног Жигића

За многе љубитеље фудбала неочекивано, у Фудбалском клубу Младост ГАТ дошло је до смене на челу стручног штаба.
2
Фото: Youtube Printscreen

Новајлија у Суперлиги фино је ушао у нову сезону, савладао Радник у Сурдулици, а онда је уследила серија, пре свега, неефикасних игара без голова, у којој су Новосађани доживели два пораза код куће (Војводина 0:4 и Чукарички 0:2), уз реми с Вождовцем (0:0), на крову тржног центра Стадион у Београду.

После неуспеха у дуелу с „брђанима“ на „Карађорђу“, руководство „гатоваца“, на челу с председником Дејаном Слијепчевићем, решило је да се растане с досадашњим тренером Бранком Жигићем, све у настојању да тим потезом продрма екипу и покуша да је уведе  у серију бољих и ефикаснијих партија.

Тренерска вртешка, дакле, покренута је и на граници између новосадског Новог насеља и Сателита, показујући да у Младости ГАТ нису задовољни начином на који екипа изгледа и игра. Цех је, по добром, старом обичају у српском фудбалу, први платио тренер Жигић, а заједно с њим, како сазнајемо, клуб су напустили и чланови његовог стручног штаба, изузев Дејана Зукића, који је задужен за рад с голманима.

- Након почетка сезоне какав се није очекивао у клубу, место шефа стручног штаба ФК Младост ГАТ је остало упражњено – каже се на Инстаграм профилу Новосађана. – Бранко (Жигићу, оп. А. П.), све најбоље у наставку каријере. Име новог тренера биће ускоро познато.


Жигићев учинак

Под диригентском палицом Бранка Жигића, Младост ГАТ одиграла је четири првенствена сусрета у Суперлиги. На гостовањима Раднику и Вождовцу, освојила је четири бода и била напоражена, уз гол-разлику 2:1. Код куће су, међутим, Новосађани имали изузетно тежак распоред и изгубили су утакмице од градског ривала Војводине и Чукаричког, уз податак да нису постигли гол, а примили су их шест.

На старту првенства лошију одбрану од млађег новосадског члана елите имали су Радник и Раднички из Ниша (по 10 примљених погодака) и Колубара (8), а учинак идентичан дефанзивцима Младости ГАТ остварили су Јавор Матис и Младост из Лучана. Стрелци „гатоваца“ постигли су само два гола, лошији од њих по учинку су Вождовац и Радник (постигли по један погодак), а идентичан скор забележили су Напредак и Раднички 1923.


Није дуго потрајала неизвесност око тога ко ће преузети бригу о тиму и од јуче је „командант параде“ постао Александар Линта (46). Стручњак, који је већ радио у Новом Саду, у стручном штабу Илије Столице из периода када је овај водио Војводину, а онда самостално седео на клупама Радничког 1923 из Крагујевца, Вождовца и, кратко време на почетку ове сезоне, управо Радника, недавно је остао без посла у Сурдулици. У Младости ГАТ су проценили да је управо он тај тренер који може да направи значајан  помак у игри њихове екипе и одлучили су да му укажу поверење.

Деби на клупи у новом клубу Александар Линта имаће у следећи понедељак, када Младост ГАТ одлази на гостовање у Ивањицу, где је очекује дуел с Јавор Матисом, ривалом с којим је током прошле сезоне војевала и у прволигашкој конкуренцији. Ивањичани се тренутно налазе на шестом месту на табели, са седам, док је Младост ГАТ једанаеста, са четири освојена бода..

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести