Литванци и за бригу и за оптимизам

С нестрпљењем и ишчекивањем у ФК Војводина дочекан је јучерашњи жреб за 2. коло квалификација у Лиги конференције, који је одржан у Ниону.
panevezis
Фото: Youtube Printscreen

Новосађани су обезбедили учешће у новом Уефином такмичењу и нашли су се у групи 9, међу повлашћеним тимовима, а за ривале су могли да добију победника сусрета Хафнарфјордур (Исланд) – Слајго (Ирска), казахстански Тобол, шведски Хакен, белоруски Торпедо Жодино и литвански Паневежис. Вољом жреба, црвено-бели ће 22. јуна путовати у Литванију,

а реванш сусрет одиграће недељу дана касније (29. јун), на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду.

- Паневежис је јако неугодан ривал – рекао је шеф стручног штаба Воше Славољуб Ђорђевић. – У саставу има шест Бразилаца, као и по једног Холанђанина, Португалца, Пољака и Грка, па може да се примети како су они све друго, осим што су Литванци. Тренер им је Португалац Жоао Мартинс, тренутно су на четвртом месту на табели тамошњег првенства и у пуној су такмичарској форми, што им свакако иде у прилог. Међутим, ми смо у јеку припрема, за који дан одлазимо у Словенију и тамо ћемо настојати да уђемо у жељену фиорму, а одиграћемо и неколико озбиљних контролних утакмица, с ривалима који су за поштовање. Још увек формирамо екипу и убеђен сам да ћемо тај посао ваљано завршити и имамо разлога за оптимизам. Верујем у играче које водим и, надам се проласку у наредну рунду Лиге конференције.

Ђорђевић је нагласио да странци дају тон игри тиму који је двоструки освајач Купа Литваније и тамошњег Суперкупа.


Сарадња с Нижњим Новгородом

Јуче су Драгољуб Самарџић, председник ФК Војводина и Душан Грујић, директор омладинске школе „Илија Пантелић”, одржали видео конференцију с делегацијом Нижњег Новгорода, руског града побратима Новог Сада.

Договорено је да ће дечаци Војводине рођени 2007. или 2009. године ускоро бити гости у бази „Изумрудноје” у Смарагдну и тамо одиграти две или три утакмице с вршњацима, па је само остало да се дефинишу конкретни термини тог гостовања за које ће домаћини сносити све трошкове, изузев авионских карата.


- Бразилци чине већину од интернационалаца, али никако не сме да се заборави ни на Холанђанина Џефрија Сарпонга, момка који је прошао Ајаксову школу фудбала и наступао и за шпански Реал Сосиједад. Ту је и Грк Козоронис, Португалац Флоро, као и Виктор Голас, фудбалер који има и пољско и бразилско држављанство. Повољност је у томе што реванш играмо у Новом Саду и верујем да ће стадион „Карађорђе“ бити испуњен навијачима Војводине, који ће бити наш 12. играч на терену. Играју се две утакмице, а укупно бољи наћи ће се у тречем кругу квалфикацијам и верујем да ћемо то да будемо баш ми – додао је Ђорђевић.

Душан Стевановић, 25-годишњи штопер Радника из Сурдулице, прошао је лекарске прегледе и тестирања, па се очекује да данас потпише за

новосадски тим. Уз њега, Дунђерски преговара с још неколицином фудбалера, па може да се наслути да ће црвено-бели до поласка у Словенију (20. јун) имати још неког новајлију.

А. Предојевић

Спектакуларна прослава годишњице

У уторак увече, Клуб пријатеља ФК Војводина, у сарадњи с црвено-белима и њиховом Секцијом ветерана, обележио је 55 година од освајања прве шампионске титуле новосадског тима. Уз дружење и занимљиве мултимедијалне приказе на Петроварадинској тврђави, приређени су и фантастична бакљада и ватромет на обалама Дунава, мостовима и Тврђави. Скупу су присуствовали бројни бивши и садашњи чланови клуба, ветерани, представници медија и навијачи, а међу њима су били и председник Воше Драгољуб Самарџић, члан УО клуба Петар Ђурђев, председник Скупштине Милан Н. Ђукић, спортски директор Љубиша Дунђерски, руководилац Омладинске школе Душко Друјић, али и чланови прве шампионске генерације Васа Пушибрк и др Радивој Радосав, а из Фрнацуске се, видео поруком, присутнима обратио и Силвестер Такач, такође члан трофејног црвено-белог тима. На прослави је био и бивши репрезентативац наше земље Милош Красић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести