Еуро 2020: Србија победила Литванију у Виљнусу 2:1

ВИЉНУС: Фудбалска репрезентација Србије тријумфовала је на гостовању у Литванији резултатом 2:1, у мечу квалификација за пласман на Европско првенство 2020.
s
Фото: FoNet

Орлови имају само теоретске шансе за пласман јер заостају четири бода за Португалом који има победу у међусобном дуелу и у исто време игра меч против Украјине од које губи 2:1. Србију у новембру очекују још две утакмице код куће, против Луксембурга и Украјине, на којима ће наши фудбалери тражити шансу за бараж.

 

Крај утакмице

93' Велика прилика за Литванију да изједначи након траљаве реакције одбране Србије али лопта правом срећом не завшава у мрежи и голман Дмитровић је с правом био веома бесан на своје летаргичне саиграче.

87' Велика шанса за Митровића да постигне хет-трик и обезбеди тријумф Србије, који је на леп центаршут Радоњића добро пуцао главом по средини али право у одлично постављеног литванског чувара мреже.

79' ГОЛ! Литванија смањује на 1:2, након одличног продора Казлаускаса, који је већ унео пуно свежине и нове енергије у редове домаћих, а сада успео и да се сјајно избори за гол шансу и неодбрањиво тукао са леве стране у ближи угао Дмитровићеве мреже. Ово је период далеко енергичније игре Литванаца јер је наша репрезентација стала након вођства од 2:0 и препустила иницијативу противнику.

69' Нову лепу прилику за Србију имао је брзоноги Радоњић, који је се у соло продору незаустављиво стуштио у казнени простор Литваније по десној страни, али је голман Черниаускас био довољно добро постављен да одбрани његов снажан шут у малени део гола који му је из тог угла био доступан за циљање.

Фото: FoNet

53' !!!ГОЛ!!! Митровић је потврдио сјајну голгетерску форму и довео Србију у сада већ опипљиву и свакако заслужену предност од 2:0, поново на асистенцију Љајића, који је овога пута заправо снажно шутирао ка голу, али је Митровић у последњи час скренуо лопту у небрањени део мреже.

47' !!!ГОЛ!!! Србија напокон води 1:0! Адем Љајић је сјајно прошао три одбрамбена играча Литваније и са гол линије заврнуо лопту назад у средину шеснаестерца, где ју је Александар Митровић дочекао волејом и из прве послао у мрежу.

Полувреме

44' Коларов је изненада одлучио да искуша голмана Литваније снажним ударцем с добрих четрдесетак метара и замало успео у томе али се Черниаускас ипак није дао тако лако изненадити.

35' Изненадна прилика за Литванију наон грешке српске одбране, Вербицкас снажно шутира са 17 метара по средини али право у голмана Дмитровића.

29' Можда и најбоља прилика за Србију до сада! Лука Миливојевић је у казненом простору Литванаца лепо пронашао Митровића, који одлично пуца главом са пет метара али се голман Черниаускас истакао парадом и избацио лопту у корнер.

Фото: FoNet

18' Слободан ударац са око 18 метара, али скроз са десне стране извео је Коларов и пуцао директно на гол али је био замало непрецизан и погодио само спољни део мреже.

5' Поигравање голмана Дмитровића нас је замало коштало гола јер је непотребно изгубио лопту и дао лепу прилику домаћинима да лако дођу до вођства, али је Коларов смирено дочекао на груди покушај лоба литванског играча.

3' Прва добра прилика за Србију. Радоњић је у налету са десне стране оштро убацио лопту на петерац али се Митровић није најбоље снашао и права је срећа да је у дуелу са одбрамбеним играчима домаћина прошао без повреде.

Утакмица је почела

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести