ЛШ: МСН против најбоље одбране, Монако у Дортмунду

БЕОГРАД: Најбољи напад света против најбоље одбране, тако би наједноставније могао да се најави први четвртфинални дуел Лиге шампиона између фудбалера Јувентуса и Барселоне у Торину.
liga sampiona logo
Фото: Илустрација

Чврст бедем петоструког узастопном првака Италије са голманом Ђанлуиђијем Буфоном, Ђорђом Кјелинијем, Леонардом Бонућијем и осталима пред собом има најтежи могући задатак - да сачува мрежу против Барселониних чаробњака и ударног трија Лионела Месија, Луиса Суареза и Нејмара.

Трио МСН је ове сезоне укупно дао 90 голова, од којих 18 у Лиги шампиона, али је Јувентус у том такмичењу примио само два поготка, па ће бити јако интересантно ко ће изаћи као победник из тог двобоја.

Тренер торинске "Старе даме" Масимилијано Алегри не може да се похвали скором против Барселоне, само је једном славио из девет међусобних мечева, међу којима је пораз у финалу Лиге шампиона 3:1 у Милану пре непуне две године.

"Ништа није немогуће. Морамо да одиграмо на перфектно на техничком нивоу и да верујемо да можемо да елиминишемо Барселону", рекао је Алегри.

Барселона на север Италије није отпутовала у добром расположењу услед пораза у Малаги 2:0, чиме је пропустила нову шансу да стигне мадридски Реал на првом месту табеле шпанске Примере.

Ипак, како време одмиче сва је прилика да ће Каталонци све карте бацити на Лигу шампиона у одлазећој сезони тренера Луиса Енрикеа.

У другом мечу сутрашњег програма састају се Борусија и Монако у Дортмунду, у судару два јако талентована, нападачка и најмлађа тима у Лиги шампиона.

Са једне стране брзоноги Пјер-Емерик Абумејанг, Кристијан Пулишић и Усман Дембеле, са друге Кристијан Мбапе, Бернардо Силва и Радамел Фалкао, утакмица је за све љубитеље фудбала.

Први дан четвртфинала Лиге шампиона пружа два одлична меча у најави и праву слику најјачег клупског такмичења на свету.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести