ЛШ: Парижани нападају „грађане”

Још је остало да се данас одигра осам мечева петог, пртпоследњег, кола Лиге фудбалских шампиона. Ливерпул и Ајакс су већ у осмини финала, а дерби меч се игра на Итихаду, где Манчестер сити дочекује Пари сен Жермен.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

На почетку такмичења на Парку принчева славили су Парижани (2:0), иако су „грађани“ били бољи и имали више лопту у својим ногама. Ово је прилика за реванш, али и да Сити освоји прву позицију у А групи.

– Парижани су нам велики дужници – истиче менаyер Манчестер ситија Пепе Гвардиола. – Надиграли смо их на Парку принчева и, поред тога, изгубили. Имамо одређених потешкоћа око састава тима. Иако су Де Брујне, Грилиш и Торес повређени, очекујем да одиграмо добар меч и да победимо.

Ни Парижани нису комплетни. Нејмар, који није играо за Бразил у квалификацијама за Светско првенство, се опоравио, али су ван строја Кимпембе, Донарума, Декслер и Рамос, који никако да се опорави.

– Нама је и бод довољан на Итихаду – рекао је тренер Пари сен Жермена Маурицио Покетино. – Играћемо као и у првом мечу нешто опрезније и покушати контрама да изненадимо „грађане“. 

Биће занимљиво и у Мадриду, где ће снаге да одмерее Атлетико и Милан. И једнима и другима је вечерашњи меч од изузетног значаја.

– Само победа нас оставља у трци за друго место – тврди тренер Атлетика Дијего Симеоне. – На Сан Сиру смо у последњих десетак минута успели да преокренемо резултат. Сада очекујем мирнију утакмицу, али и победу. Миланези су у Лигу шампиона ушли са доста наде, али су после четири круга освојили само бод. Међутим, још увек нису одустали од пласмана у осмину финала.

Тренер Милана Стефано Пиоли сматра да ако победе Атлетико и у последњем кругу Ливерпул, на Сан Сиру могли би и до другог места.

– Распоред је тежак, али се не плашимо. Једини проблем је што Ребић и Томори повређени, а Плиазари због суспензије изостаје – додао је Пиоли.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести