ЛШ: Сити завршио посао, реми Јувентуса и Тотенхема

У дерби утакмици првог дана серије мечева осмине финала Лиге фудбалских  шампиона између Јувентуса и Тотенхема није било победника.
bazel mancester, fonet ap
Фото: Duel između Bazela i Mančester sitija, foto: FoNet/AP

Додуше, Торинези су сјајно почели и после девет минута водили су са 2:0, а потом, после гола Кејна за 2:1, у последњим секундама  првог дела имали су и нови пенал, међутим Игуаин, који је на почетку меча постигао два гола (један с беле тачке), погодио је пречку и тако омогућио „петловима” да се потпуно врате у меч. У другој утакмици дана није било дилеме: Манчестер сити је лако, до ногу потукао нејаки Базел.

Екипа Јувентуса је сјајно отворила меч против Тотенхема, већ у другом минуту Игуаин је са петнаестак метара лепим волејом савладао Лориса.  Само шест минута касније немачки судија Брих је показао на белу тачку после пада Бернадескија. Игуан је с беле тачке уз мало среће успео да савлада Лориса за 2:0.

После овог гола „петлови” су се пробудили, кренули су офанзивније, али је Буфон два пута сјајно интервенисао. Међутим, у 35. минуту није могао ништа да уради: Хари Кејн је после лепог продора заобишао голмана Јувентуса и левом ногом  са десетак метара искоса погодио мрежу. У последњим секундама првог полувремена Брих је поново показао на белу тачку после продора Дагласа Коште, али је Игуаин погодио пречку. Бољу игру у другом делу фудбалери Тотенхема крунисали су у 72. минуту. Ериксен је  из слободног ударца поред живог зида успео да изненади Буфона и постави коначних 2:2.

Фудбалери Мначестер ситија су лако после почетних испитивања  срушили екипу Базела. Све је завршено између 10. и 23. минута. Прво је Агуеро искоса  са леве стране сваладао доста слабог голмана  Вацлика, мало касније Бруно Силва је са леве стране успео да лобује  голмана Швајцараца, а потом је  Агуеро ухватио у раскораку Вацлика, па је његов добро одмерен, али не и јак шут завршио у десном доњем углу. Само што је почело другополувреме Гундоган је са 18 метара добрим шутем погодио леви горњи угао.      

Г. Ковач

БазелМанчестер сити 0:4 (0:3)

БАЗЕЛ: Санкт Јакобс парк, гледалца 35.000, судија Ериксон (Шведска), стрелци: Гиндоган у 14. и 53. Бруно Силва у 18. И Агуеро у 23. минуту. Жути картони: Џака, Дие (Базел).  

БАЗЕЛ: Вацлик – Сухи, Џака, Лакроа – Ривериос, Дие, Фрај, Ланг – Штокер (Ајети), Ељунуси (Буа) – Оберлан.

МАНЧЕСТЕР СИТИ: Едерсон – Делф, Отаменди, Компани, Вокер – Гиндоган, Фернандињо, Де Брујне (Давид Силва) – Стерлинг (Сане), Бруно Силва, Агуеро (Данило).           

ЈувентусТотенхем 2:2 (2:1)

ТОРИНО: Јувентус арена, гледалца 60.000, судија: Брих (Немачка), стрелци: Игуаин у 2. и 9. (из пенала) за Јувентус, а Кејн у 35. и Ериксен у 72.   минуту за Тотенхем. Жути картони: Бенатија, Игуаин  (Јувентус), Дејвис, Орије (Тотенхем).

ЈУВЕНТУС: Буфон – Алекс Сандро, Кјелини, Бенатија, Де Шиљо – Бернардески – Пјанић, Кедира  (Бетанкур)– Манyукић (Стураро), Даглас Кошта (Асамоа), Игуаин.

ТОТЕНХЕМ: Лорис – Дејвис, Фертонген, Санчес, Орије – Дембеле, Дајер, Ериксен (Вањама) – Али (Сон), Ламела (Лукас), Кејн.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести