ЛШ: Тадићев Ајакс у Мадриду, Борусија хоће као Рома и Депортиво

БЕОГРАД: Ајакс и Борусија Дортмунд - Тотенхем сутра креће расплет за пласман у четвртфинале Лиге шампиона.
dusan tadic ajaks
Фото: Душан Тадић, АјаксTanjug (AP Photo/Peter Dejong)

Троструки узастопни шампион Европе чека Ајакс српског фудбалера Душана Тадића са добрим залогом из Амстердама (2:1), али и без капитена и стуба одбране Серхија Рамоса јер је намерно зарадио жути картон и тако добио два меча суспензије, уместо једног.

Најталентованији тим на Старом континенту је и у првом мечу показао да може да се носи са Реалом, у добром делу меча показао и да је бољи, али је краљевски клуб на искуство дошао до победе.

Ајакс ће покушати да додатно поквари атмосферу у Реалу, који је у само три дана два пута поражен од највећег ривала Барселоне и приреди изненађење на стадиону "Сантијаго Бернабеу".

Велику предност има и Тотенхем јер је из Лондона пренео 3:0 у Немачку пред реванш са Борусијом.

Да би "жуто-црни зид" видео место међу осам најбољих, Борусија мора да направи један од највећих преокрета икада у Лиги шампиона, што је успело само Роми прошле године против Барселоне (1:4, 3:0) и Депортиву из Ла Коруње против Милана 2004. (1:4, 4:0) да надмаше три гола заостатка из првог дуела.

Тешка мисија је пред "милионерима" да понове нешто слично као када су пре тачно три године са три разлике надиграли Тотенхем на Вестфалену, с тим да је тада било у Лиги Европе.

На руку им не иде ни то што је Хари Кејн већ три пута тресао мрежу мрежу Борусије у ранијим сусретима...

Утакмице у Мадриду и Дортмунду сутра почињу у 21 сат.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести