Лука Јовић признао кршење самоизолације, плаћа опортунитет

БЕОГРАД: Српски фудбалер Реал Мадрида Лука Јовић признао је данас да је у марту ове године прекршио меру самоизолације и замолио Прво основно јавно тужилаштво у Београду да се према њему примени опортунитет и пристао је да у хуманитарне сврхе уплати износ од 3.500.000 динара.
l
Фото: Youtube Printscreen

Тужилаштво је  донело Наредбу о одлагању кривичног гоњења и наложило окривљеном Луки Јовићу да у року од месец дана у хуманитарне сврхе уплати поменути износ, наводи тужилаштво у саопштењу за јавност.

Против њега је 22. октобра био поднет оптужни предлог суду због крешења мере самоизолације , односно због кривичног дела непоступање по здравственим прописима у време епидемије.

Суд је међутим оптужни предлог вратио тужилаштву ради саслушања фудбалера који је данас испитан у тужилаштву након чега је уследио договор о опортунитету.

Тужилаштво указује да је Јовић на саслушању навео да му је приликом уласка у Републику Србију у марту ове године након повратка из жаришта вируса ковид 19 из Шпаније, санитарни инспектор уручио решење о самоизолацији.

Рекао је да је након подношења кривичне пријаве ангажовао  браниоце са “којима је због пословних и породичних обавеза био у лошој комуникацији тако да понуду тужилаштва у вези примене института одлагања кривичног гоњења није разумео из ког разлога је тим браниоцима отказао пуномоћја и ангажовао новог браниоца”.

Кривична пријава против Јовића уследила је у току прве недеље по увођењу ванредног стања након што је он по повратку у Београд по прописима требало да две недеље проведе у самоизолацији, што он није испоштовао.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести