Магла није пријала Паланчанима

Теренску иницијативу, велику жељу и конкретније нападе, Вождовчани су головима Павловића и Луковића преточили у голове, док се сигурно одбрана постарала да им подари и вредност - Змајеви су након два пораза у низу поново осетили слатки укус победе.
ofk backa
Фото: Илустрација

Готово пола полувремена трајало је опипавање пулса под маглом и рефлекторима душановачког крова, када је брзинска комбинација домаћих, на ситно, оставила Филиповића у доброј позицији у шеснаестерцу, срећу је опробао на прву, волејом, али је лопта завршила преко гола.

Ни два минута нису прошла, када је добру прилику на другој страни имао и гост. Успешну акцију по десној страни, Луковић је окончао паралелом према Макарићу, али је испред њега голман Поповић успео да одреагује на време.

У високом ритму меч је и настављен, па је Дуроњић на истеку пола часа игре центаршутем умало изненадио Немању Јеврића, али је добро постављени чувар мреже Бачке био на нивоу.

Ипак, најбољу прилику првог дела игре је у 33. минуту пропустио Павловски. Зец га је, наиме, одлично пронашао повратном са леве стране, да би везисти Вождовца, заборављеном на другој стативи, лопта прешла преко ноге. У 36. минуту, срећу је преко пута окушао и Спремо, чији је ударац са леве ивице шеснаестерца постао Поповићев плен.

Лопта се у овом периоду игре кретала брзо, па је Павловски експресно одговорио са преко 20 метара. Сјајним ударцем није успео да савлада кеца, али јесте изнудио берићетни корнер.

Након њега је, наиме, Георгијевићев ударац према ближој стативи скинут са гол линије, али само на кратко и до Милоша Павловића, капитена који се у гужви најбоље снашао и сместио лопту у мрежу - првенац, за пријатних 1:0 на одмору!

У наставку, гости су били приморани да крену напред, Мићић је у 53. минуту са 20 метара и озбиљно запретио, не и савладао сигурног Поповића.

Након дужег периода игре без узбуђења, Мићић се истакао и асистенцијом за резервисту Ивковића, који је ударцем искоса изнудио голманску реакцију и корнер. Након истог, лопту је у висини прве стативе главом закачио Илић, да би након неколико одбитака завршила тик поред даље стативе домаћег гола.

Ступаревић  је у 85. минуту  изнудио пенал, а Луковић је са креча отклонио све дилеме.  

С. Ж.

 Само четири  резерве

Осим са “Змајевима” гладним победе, гости из Бачке морали су да се носе и са сопственим проблемом - мањком играча.

Наиме, осим једанаесторице стартера, на десној страни протокола нашли су се још само резервни голман Лучић, као и тројица играча који су до краја утакмице и ушли на терен: Тривуновић, Ивковић и Швоња.


Вождовац - Бачка 2:0 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион Вождовца, гледлаца 800, судија: Милорад Мажић (Врбас), стрелци: Павловић у 40 и Луковић (из пенала) у 85. минуту. Жути картон: Дуроњић (Вождовац).

ВОЖДОВАЦ: Поповић 7, Гајић 7, Михајлов 7 (Ћирковић 7), Петровић 7, Филиповић 7, Павловић 8, Дуроњић 7,  Путинчанин   7, Павловски 7 (Луковић7), Зец 7, Георгијевић 7 (Ступаревић 7).

БАЧКА: Јеврић 7, Варга 6, Илић 6, Бјелош 7, Спремо 7, Балабановић 6, Ђорић 6, Николић 6 (Ивковић), Луковић 6 (Швоња 6), Мићић 7, Макарић 6 (Тривуновић).

 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести