Мајсторије Милошевића за победу Воше у Белеку

БЕЛЕК: Фудбалери Војводине надиграли су Шахтјор Караганди, у последњој припремној утакмици у Турској. Тим са „Карађорђа“ одиграо је два различита полувремена.
v
Фото: Novosađani pobedom završili pripreme/FK Vojvodina

У првом је доминирао и постигао два гола, док је у другом ривал затресао мрежу једном, претио да изједначи, али није успео до краја. „Стара дама“ је прилику да раније реши утакмицу пропустила у 62. минуту, када је Зукић био непрецизан са беле тачке, али за то није уследила казна, тако да Војводина у добром расположењу дочекује наставак домаћег првенства.

Страховито су кренули Новосађани да опседају гол ривала и то им се исплатило већ у четвртом минуту. После комбинације Милошевића и Бараја, лопта је дошла до Чумића, који је савладао Цуприкова – 1:0 за црвено-беле. У 12. минуту и Шахтјор је уписао први ударац у оквир гола, али је Царевић ухватио „живу“ лопту. Наставио је Чумић да прави проблеме супарнику по левој страни, по којој је и дошла нова шанса за „стару даму“. Као што је то био слућај код првог поготка, поново је иницијатор акције био Милошевић. Суперталентовани фудбалер послао је спољним делом стопала теледириговану лопту ка Вукчевићу, који није успео са пет метара да смести лопту у мрежу.

Доминација Вошиног двојца Милошевић-Чумић кулминирала је у 25. минуту, када је други пронашао новог играча Штутгарта, а овај лагано дуплирао вођство свог тима. Није ту био крај мајсторијама Милошевића. У 29. минуту поново је уручио лопту Вукчевићу, после чега је лопта отишла за мало поред леве стативе гола казахстанске екипе. Није се дало офанзивцу црвено-белих да се упише у стрелце, о чему сведочи и наредни напад, у којем је поново из изгледне ситуације промашио мету, након паса Чумића.

На полувремену је тренер Раставац извршио неколико измена, изашао је Милошевић и одмах се моментално осетио пад у игри Новосађана. Већ у 46. минуту Чокадзе је центрирао Туткишеву, који главом смешта лопту у гол и смањује заостатак. Шансу да врате вођство из првог полувремена фудбалери Војводине имали су у 62. минуту, када је после фаула над Чумићем судија показао на једанаестерац. Међутим, Цуприков је прочитао Зукића, тако да је резултат остао исти. Иако је Шахтјор имао већи посед, црвено-бели су имали боље шансе и у том делу сусрета. Зукић је у 66. пронашао Антонијевића, који из изгледне ситуације није успео да погоди мрежу. Десет минута касније и Милетић је шутирао, уз исти епилог. У том периоду измењена је комплетна постава „старе даме“, па је Раставчев тим до краја углавном био у подређеном положају. Упркос томе, до краја је резултат остао исти, па је Војводина поред Пакша и Локомотиве уписала тријумф и против Шахтјора, а током припрема забележила је још нерешено са Химкијем и Ахматом, уз један неуспех против Сабаха.

„Стару даму“ у наставку Суперлиге Србије очекује најтежи испит, пошто на старту пролећног дела шампионата игра против Црвене звезде у гостима. Тај сусрет на програму је 4. фебруара.

Вук-Милош Петровић

Војводина – Шахтјор Караганди 2:1 (2:0)

БЕЛЕК: Стадион „Миракл“, гледалаца: 100, главни судија: Бирсен (Турска). Стрелци: Чумић у 4. и Милошевић у 25. минуту за Војводину, а Туткишев у 56. минуту за Шахтјор.

ВОЈВОДИНА: Царевић (Симић), Траоре, Витас (Милосављевић), Бјековић (Лазаревић), Антонијевић (Букинац), Зукић (Ковачев), Буснић (Љубисављевић), Милошевић (Н. Николић), Чумић (Кокановић), Барај (Кабић), Вукчевић (Милетић).

ШАХТЈОР К: Цуприков, Толордава, Вукорац, Паљруз (Чокадзе), Флокш, Захаренко, Галкин, Горизанов, Туткишев, Кањас, Алишоускас.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести