Макрон жели да Дешан остане селектор Француске, Зидан чека исход преговора

ПАРИЗ: Селектор фудбалске репрезентације Француске Дидије Дешан могао би да остане на овој функцији до краја Светског првенства 2026. године, преноси данас "Екип".
makron yt
Фото: Youtube Printscreen

Дешан је раније најавио да ће се повући са места селектора по завршетку Мундијала у Катару, а његово место требало је да преузме Зинедин Зидан.

Поједини француски медији објавили су да се Дешан предомислио и да је одлучио да остане на месту селектора "триколора" до краја ЕП 2024. или најкасније до завршетка СП 2026.

Француска није успела да одбрани титулу светског шампиона на Мундијалу у Катару, пошто је Аргентина пре два дана тријумфовала у финалу СП у Дохи после бољег извођења пенала.

Дешан није желео после пораза од Француске да говори о својој будућности на клупи вицешампиона света. Он ће се до краја године састати са председником Фудбалског савеза Француске (ФФФ) Ноелом ле Греом.

Ле Гре и председник Француске Емануел Макрон изразили су жељу да Дешан остане на тој функцији, јер је довео "триколоре" до два узастопна финала на Светским првенствима, а тријумфовао је пре четири године на Мундијалу у Русији. Француска је играла и у финалу Европског првенства 2016. године.

Француски медији тврде да Зинеди Зидан с нестрпљењем ишчекује исход преговора између Дешана и челника ФФФ, јер планира да у случају не постане селектор "триколора" преузме неки велики европски клуб.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести