Малбашић: Нишки рецепт за европски домет

Свака утакмица овог пролећа Војводини је квалификациона на европском путу. У четири нерешена меча, уз две победе, у ветар је отишло осам бодова.
filip malbasic, Dnevnik/Jelena Grlić
Фото: Dnevnik/Jelena Grlić/Ilustracija

Превише је то за клуб чије амбиције завршавају у квалификацијама клупских континенталних такмичења. Отуда и мобилно стање у екипи пред дерби са Чукаричким, у суботу на Карађорђу. Њихови међусобни сусрети у знатној мери одредиће им и интернационалну судбину.  

- Сигурно да утакмица са Чукаричким може у доброј мери да одреди ток борбе за европске позиције – сагласан је један од најискуснијих играча Војводине

Филип Малбашић. - Позитиван резултат вредео би двојако: у првом реду приближио би нас циљу, али би пуно значио и на пољу самопоуздања пред серију тешких мечева у завршници првенства. У супротном, нећемо да одустанемо, јер и у случају нежељеног резултата није све готово, има још доста да се игра, мада би тада пут ка циљу био знатно тежи. Добро је да смо свесни тога шта та утакмица носи са собом. Затегнути смо максимално и спремни за победу која би нам много значила.


Могу ја и боље

- Сви смо ми у Војводину дошли са намером да оставримо резултат који води у Европу – рекао је Малбашић. - Не можемо да будемо задовољни постигнутим, нико није ни сањао да ћемо у овом делу сезоне да будемо ту где јесмо, али има још доста до краја и мислим да је циљ достижан. Што се мене тиче, задовољан сам другим делом, мада знам и боље од тога. У првом делу било је мало тамо и овамо, повреда ме је избацила из ритма. Вратио сам се у правом тренутку да допринесем остварењу европског циља Војводине.


Војводина није претерано губила утакмице, али је више него што је себи могла да приушти расипала бодове нерешеним исходима. .

- Реално је да смо у неколико утакмица подбацили, где нам је недостајало мало више одлучности у завршници напада за позитивну оцену – каже Малбашић. - То су нијансе у игри. Гледајући резултат сви бисмо желели да је наше издање у Нишу право лице Војводине. Када се постижу голови тада је екипа у очима посматрача одлична, без слабог појединца. Када не победите, тада су сви лоши, као против Вождовца на крову. Истина, прво полувреме у тој утакмици заиста није било како треба, ту смо подбацили. У другом смо, ипак, деловали много боље, једино је гол недостајао па да незадовољних не буде. Извесно је да имамо доста простора за напредак, да покажемо лепше лице колектива, индивидуално и као екипа. Добро смо радили, убеђен сам да против Чукаричког можемо да остваримо жељени резултат и тада свету покажемо насмејано лице Војводине.

Јесењи сусрет истих супарника у Београду добио је Чукарички са 2:0. Био је то један од четири утакмице у којима Војводина није постигла гол у 25 кола. Меч на Карађорђу је у суботу од 16 часова.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести