Манчестер јунајтед планира да казни Роналда са милион фунти

ЛОНДОН: Челници Манчестер јунајтеда размишљају да казне са најмање милион фунти португалског фудбалера Кристијана Роналда због интервјуа, који је дао водитељу Пирсу Моргану, преносе британски медији.
ronaldo
Фото: Tanjug (AP Photo/Efrem Lukatsky)

Роналдо је у овом интервјуу, између осталог, рекао је да га је Манчестер јунајтед издао покушавајући да га отера са "Олд трафорда". Португалски фудбалер је истакао и да не поштује менаџера енглеског клуба Ерика тен Хага пошто ни Холанђанин не поштује њега.

Интервју, који је објављен после јучерашње победе Манчестер јунајтеда над Фуламом (2:1) у 16. колу Премијер лиге, изазвао је велику пажњу у Енглеској, пошто је Роналдо извређао свој клуб и навео да "црвени ђаволи" нису напредовали откако се Алекс Фергусон повукао 2013. године. Португалски фудбалер није играо на овом мечу због наводне болести.

Роналдо се 2021. вратио у клуб са "Олд трафорда", а прошле сезоне је са 24 гола био је најбољи стрелац клуба у свим такмичењима. Он је хтео у летњем прелазном року да напусти енглески клуб, пошто је незадовољан статусом и трансфер политиком.

Челници и навијачи Манчестер јунајтеда су огорчени због изјава Роналда, а британски медији тврде да руководство клуба са "Олд трафорда" разматра да казни Португалца са најмање милион фунти. Поједини медији тврде да Манчестер јунајтеда чак разматра раскид уговора са португалским фудбалером.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести