Марадона изашао из болнице, опоравак наставља код куће

БУЕНОС АИРЕС: Диего Марадона пуштен је у среду из болнице у Буенос Аиресу, нешто више од недељу дана након опериације на мозгу и опоравак ће наставити код куће.
maradona, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Eduardo Verdugo, File)

Снимак који су емитовале локалне ТВ станице приказује како бивши победник Светског купа 1986. у амбулантним колика напушта клинику Оливос.

Марадонин лекар Леополдо Лукуе рекао је новинарима да је одобрио пуштање из болнице, пренео је АП.
Његов адвокат Матиас Морла рекао је да ће легендарни, 60-годишњи Аргентинац наставити да се лечи од зависности од алкохола. Очекује се да ће боравити у кући у близини старијих ћерки.

Један од најбољих фудбалера у историји прошле недеље имао је хитну операцију субдуралног хематома, накупљене крви измеду мембране и мозга.

Марадонин лични лекар, неуролог Леополдо Лукуе, рекао је у уторак да чак и мале количине конзумације алкохола могу имати негативне ефекте у комбинацији са лековима који су Марадони потребни за опоравак.

Некадашња звезда Боке Јуниорса, Барселоне и Наполија имала је проблема са зависношћу у прошлости.

Марадона је у почетку примљен у другу клинику у Ла Плати са знацима депресије, анемије и дехидрације, пре него што је премештен у Оливос када је откривен субдурални хематом.

Доктор Лукуе рекао је да је нека несрећа вероватно проузроковала субдурални хематом, али да се Марадона није сећао пада или незгода.

Марадона се осећао лоше од 30. октобра.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести