Марадона неадекватно лечен, показала истрага

БУЕНОС АЈРЕС: Медицински одбор именован да истражи смрт Дијега Марадоне закључио је да је медицински тим фудбалске звезде поступио "неадекватно, мањкаво и непромишљено", наводи се у лекарском извештају.
maradona Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Марадона (60) је преминуо прошлог новембра од срчане инсуфицијенције у близини Буенос Ајреса. Аргентински тужиоци покренули су истрагу убрзо након његове смрти, укључујући налог за претрес имовине његовог личног лекара и истрагу других који су укључени у његову негу.

Марадона се дуги низ година борио са зависношћу од алкохола и дрога, а у новембру је оперисао мозак. У марту се састао лекарски одбор који је именовало Министарство правде да би анализирао наводе да се чланови здравственог тима Марадоне нису према њему односили примерено.

"Акција здравственог тима задуженог за лечење Дијега Арманда Марадоне била је неадекватна, мањкава и непромишљена", наводи се у извештају лекарске комисије од 30. априла, који је Ројтерсу показао извор близак истрази.

У извештају се наводи да се Марадона озбиљно разболео око 12 сати пре смрти око поднева 25. новембра.

"Показао је недвосмислене знакове продуженог мучног периода, па закључујемо да пацијент није правилно надгледан од 00:30, 25.11.2020", наводи се у извештају.

EUR/RSD 117.5731
Најновије вести