МАРИН: ОДЛАЗАК ЕРАКОВИЋА БИО ПЛАНИРАН, бићемо спремни да одговоримо на изазове

БЕОГРАД: Технички директор Црвене звезде Марко Марин изјавио је да је одлазак Страхиње Ераковића из клуба био планиран, као и да ће клуб бити спреман да одговори на изазове током сезоне.
s
Фото: Youtube printscreen/Crvena zvezda

Млади штопер потписао је четворогодишњи уговор са новим клубом, док је Црвена звезда инкасирала седам милиона евра, преноси Телеграф.

"Црвена звезда има финансијски план који је усвојен на Скупштини и укључује 12 - 15 милиона евра прихода од трансфера. Свесни смо да ће се понуде које стигну на адресу нашег клуба односити увек на најбоље играче и то је неминовност тржиста.

Одлазак Ераковића је био планиран и то смо тренеру Бахару јасно рекли још на преговорима у Тел Авиву.

Ераковић је био планиран да буде продат прошлог лета, имали смо већу понуду него данас, међутим, одустали смо у последњем тренутку од његовог трансфера због квалификација за Лигу шампиона које смо тада имали пред нама", истакао је Марин.

Додаје да излазни трансфери не смеју да утичу на спортске резултате.

"Звезда је велики и клуб и већ има изграђену политику која је од круцијалне важности када је формирање тима у питању. Бићемо спремни да одговоримо свим изазовима, што ће екипу чинити максимално конкурентном у свим такмичењима. Шеф стручног штаба Барак Бахар је професионалац, свестан је на који начин функционише сваки клуб током прелазног рока, али исто тако сигуран је и да ће имати на располагању квалитетне играче", констатовао је технички директор Црвене звезде.

Освнруо се потом на долазеће трансфере.

"Велика жеља Барака Бахара је и Милош Дегенек још од прошле године када је био тренер Макабија из Хаифе. Такође, очекујемо да се Урош Спајић, који је и репрезентативац Србије, врати у препознатљиву форму након тешке повреде, која га је спутала дужи временски период. Млади Стефан Лековић, који је поникао у нашој Омладинској школи има невероватан потенцијал да постане штопер европског нивоа. Током прошле сезоне је скупљао минуте и из утакмице у утакмицу стицао поверење, на њему је да настави у истом ритму", закључио је Марин.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести