Марин продужио уговор до 2023: У Звезди као код куће

БЕОГРАД: Најбољи фудбалер Црвене звезде Марко Марин на свој 30. рођендан продужио је уговор до 2023. године, објавио је данас шампион Србије.
marin, fk crvena zvezda
Фото: Marko Marin, foto: FK Crvena zvezda

Некадашњи немачки репрезентативац одлучио се на исти потез као Милан Родић, Дејан Јовељић, Филип Стојковић, Марко Гобељић, Вујадин Савић и Бранко Јовичић, који су се такође ове зиме обавезали на нову сарадњу са црвено-белима.

"Лепо је прославити рођендан на овај начин, много сам срећан. Сигурно да ми је продужетак уговора један од најлепших поклона. Желим да наставимо да корачамо стазом успеха, надам се и освајању "дупле круне", рекао је Марин и захвалио се генералном директору Звездану Терзићу и свима у управи клуба што су му омогућили да заигра за омиљени клуб.

Марин је додао да се од првог дана у Звезди осећа као код куће.

"Саиграчи, навијачи, људи у клубу, сви су ме прихватили феноменално и зато сам одлучио да још останем. Много је битно што смо сачували костур тима, да се не мења пола екипе на сваких пола године. Имамо квалитет, доказали смо и када се придруже појачања, лакше је да се уклопе у екипу која је дуже на окупу и у којој све добро функционише. Мислим да је то велика ствар и за остваривање циљева, да се опет квалификујемо за групну фазу европског такмичења".

Задовољство због уговора са Марином није скривао ни спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

"Марин је веома битан играч за Црвену звезду и неко ко је брзо освојио срца свих навијача. Са пуним правом и разлогом продужио је уговор на задовољство и клуба и навијача. Марин је у ових шест месеци показао да се ради о изванредном играчу. Могу слободно да кажем да доста дуго у Црвену звезду није дошао играч његових квалитета. Срећан сам што ћемо га још дуго гледати на "Маракани", закључио је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести