Марко Јевтовић се нада доброј сезони у дресу Партизана

Марко Јевтовић је фудбалер који је доживео и добро и лоше у Партизану. Фудбалер, који се спрема за своју трећу сезону у дресу црно-белих, најпре је блистао у екипи српског шампиона, па га онда није било ни на клупи, да би се доласком Марка Николића за тренера усталио у стартних једанаест и дао велики допринос у освајању дупле круне.
jevtovic.jpg
Фото: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Клуб је за све заслуге хтео да га награди дозволом за одлазак у иностранство, али млади везиста и даље је ту и по свему судећи остаће макар до зиме. Радилица црно-белих каже да му не би било криво због тога.

“ Прошле сезоне је било понуда, али клуб није био задовољан њима па сам остао. Нисам се разочарао због тога, наставио сам да вредно радим и борим се за своју прилику. Она је уследила по доласку Марка Николића, који је препородио мене и целу екипу, па зато сматрам да сам на добитку. Доживео сам невиђену прославу шампионске титуле, ту синергију са навијачима никада нећу заборавити. Сада имам прилике да се на међунардоној сцени докажем и учинићу све да је искористим “ каже Јевтовић.

Одлични везиста финиш сезоне одиграо је повређен.

“У априлу сам доживео незгоду са коленом и од тада нисам потпуно фит. Ипак, смогао сам снаге да одиграм првенство до краја.  Терапије су помогле, али још увек није све потпуно санирано,али би требало ускоро да све буде у реду.

Јевтовић каже да се одлично ради са новим тренером Мирославом Ђукићем.

“ Тренинзи су заиста квалитетни, однос шефа са играчима је изванредан. Другачији је процес него код Николића, али такође врло сврсисходан. Очекујем да и у наредној сезоне поновимо резултате из минуле”, каже фудбалер Партизана.

Јевтовић се нада проласку екипе у групну фазу Лиге шампиона, али прво треба елиминисати подгоричку Будућност.

“ Квалитетна екипа је остала на окупу, што је предуслов за добре резултате.  Имамо три Црногорца, што у тиму што у стручном штабу, и све информације на време ћемо добити. Оно што је још битније, делујемо све уиграније и све смо ближи моделу којем стремимо. Фаворити смо, али то морамо да докажемо на терену”, каже талентовани везиста.

Јевтовић је  открио и размишљања везано за своју будућност.

“ Можда по окончању каријере почнем да радим као спортски новинар. То занимање ме привлачи, а већ су то урадили многи фудбалери пре мене. Привлачи ме идеја да из другог угла пратим фудбал”, најавио је Јевтовић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести