Марко Ренић јесенас био међу најбољима у ФК Младост ГАТ

Фудбалери новосадске  Младости ГАТ убедљиво су освојили прво место у јесењој полусезони Српске лиге и на паузу су отишли са чак 11 бодова више од Радничког 1912 и Вршца, па имају адуте да кују планове о пласману у Прву лигу.
Д. Иванић/ Стрелац и асистент: Марко Ренић (десно)
Фото: Д. Иванић/ Стрелац и асистент: Марко Ренић (десно)

Агилна управа, на челу са  председником Мирославом Кресовићем,  обавља разговоре са евентуалним појачањима и актуелним кадром, с тим што је извесно да ће на пролеће дрес српсколигаша и поред великог интереса других клубова носити сјајни  Марко Ренић. Иза заменика капитена 17 је јесењих утакмица, седам  голова и 12 асистенција, што га је сврстало у тим јесени Српске лиге.

- На почетку године отишао сам у Кину, међутим, због вируса вратио сам се у Младост, екипу којој  сам дао велики допринос пласмана  у Војвођанску, а потом и  Српску лигу – каже Ренић.

Старт у српсколигашком друштву није почео победом, међутим ,касније је дошло све на своје место.

- Са пуно позитивне енергије и знатно јачим  играчким кадром дочекали смо премијеру са Фениксом. И поред надмоћне игре и неколико лепих прилика нисмо успели да дођемо до победе, ремизирали смо. Нисмо очајавали због ремија, напротив, како је првенство одмицало тако смо и ми подизали форму играли све боље и боље и зуаслужено јесен завршили на првом месту. Младост је најефикаснија екипа у лиги  са 48 датих голова и уједно и са најмање примљених - 11.

- Иза нас је заиста импресивна сезона.Квалитетним играма и одличним резултатима одужили смо се управи и генералном спонзору фирми ГАТ. на челу са Дејаном  Слијепчевићем, који су нам обезбедили одличне услове за рад. Красила нас је феноменална атмосфера, здрава конкуренција,нападачка игра и стамена одбрана.

Прозивка за окупљање заказана је за средину јануара.

- Верујем да ће се сви фудбалери појавити на прозивци , а да ће након тога кренути разговори око останака и одлазака. Полусезона је показала да клуб одлично функционише у свим сегментима  и волео бих да тако буде и на пролеће.Не искључујем могућност да буде одлазака, с тим што бих ја волео да останем у овој лепој српсколигашкој фудбалској  причи – поручио Ренић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести