Марко Вукасовић: На добром смо путу

БЕЛЕК: У поставци игре Војводине, на којој ће у пролећној полусезони инсистирати тренер Илија Столица, дефанзивни везни Марко Вукасовић имаће нову улогу.
Marko Vukasovic/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

(Од нашег специјалног извештача)

Он сада делује с позиције десног штопера и има задатак да пасовима, заједно с колегама из одбрамбеног бедема, проналази саиграче и практично креира њихове поласке у напад.

Како се сналазите с новим задужењима?

- Кроз омладински стаж играо сам на позицији штопера и није ми страна улога коју сада имам. У основи, ја и јесам дефанзивац, али сам касније због своје агресивности био пребачен у везни ред. Поседујем завидну експлозивну брзину, добро се позиционирам и скок игра ми не представља проблем. Пријају ми задужења која сам добио, добро тренирам и мислим да ћу на пролеће, заједно са саиграчима, имати шта да покажем на терену каже Вукасовић.

У утакмици с Марибором (2:2) Воша је показала лепо лице.

- Та утакмица нам је у великој мери подигла ниво самопоуздања и уверила нас да можемо да се равноправно носимо с тимовима који имају много бољи статус од нас. Видели смо да смо на добром путу и сада смо још мотивисанији да наставимо с добрим радом.

Где видите Војводину пред почетак плеј-офа?

- До тада је остало још седам првенствених утакмица и сигуран сам да ћемо напредовати барем за три до четири места на табели. На почетку плеј-офа бодови ће се преполовити и убеђен сам да ћемо имати сјајну позицију да испунимо наше и клупске циљеве, односно да се изборимо за европску визу. Свеједно је да ли ће то бити кроз првенствени резултат или у Купу Србије.

Да ли ће се нови систем игре допасти и навијачима?

- У то сам више него убеђен. Играћемо офанзивни фудбал, који ће истовремено бити и атрактиван и очекујем да ће наши навијачи то препознати и почети да долазе на стадион у много већем броју него до сада. На нама је да им уручимо позивницу играма и резултатима и да онда, заједничким снагама, кренемо ка освајању европске визе – поручио је Марко Вукасовић.  

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести