Марковић: Циљам дуплу круну и Лигу шампиона са Партизаном

БЕОГРАД: Млади фудбалер Партизана Светозар Марковић, који је против Чукаричког дебитовао за црно-беле, изјавио је данас да је захваљујући зимским припремама и подршци саиграча добио цврстину и зрелост у игри и поручио да му је наредни циљ освајање "дупле круне" и пласман у Лигу шампиона.
svetozar markovic, fk partizan
Фото: Светозар Марковић, фото: ФК Партизан

"Саиграчи су ми дали велику подршку, а уједно и помогли да будем мирнији у утакмици која је за све нас била од великог значаја. Много су ми помогле припремне утакмице који сам имао са првим тимом на Кипру. Управо су ми оне донеле ту чврстину и зрелост коју сам данас показао на терену без обзира на то што имам 18 година", изјавио је Марковић за клупски сајт.

Млади дефанзивац, који је неколико сати пред утакмицу на Бановом брду сазнао да ће играти, нагласио је важност омладинске школе Партизана.

"Ђерлек и ја смо деца Партизана, прошли смо скоро све омладинске селекције, што нам помаже да се лакше прилагодимо игри првог тима. Када сте у Партизану као што смо ми од малена, навикли сте на притисак и шампионски менталитет који се у вас уграђује од првог дана. По пет-шест година нас припремају да бисмо на оваквим утакмицама били што бољи и да бисмо што више помогли екипи", рекао је Марковић.

Партизан је јуче славио против Чукаричког на Бановом брду 2:0 и после 27. кола смањио разлику на 12 бодова за Црвеном звездом, пред гостовање Јавору у Ивањици у четврфиналу Купа Србије.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести