Марковић за ФК Војводина потписао на две године

ТЕРМЕ ЧАТЕЖ: Баш као што је током минулих дана могло да се наслути, ФК Војводина је ангажовала новог фудбалера, који се екипи одмах придружио на припремама у Термама Чатеж.
Dragan Vukićević i Vanja Marković u Termama Čatež foto: A. Predojević
Фото: Драган Вукићевић и Вања Марковић у Термама Чатеж фото: А. Предојевић

(Од нашег специјалног извештача)

Играч црвено-белих постао је Вања Марковић (25 година), који наступа на позицији дефанзивног везног, чиме су Новосађани практично комплетирали екипу за наредну сезону. То, наравно, не значи да спортски директор Никола Лазетић, кроз договор са шефом стручног штаба Ненадом Лалатовићем, неће реаговати на тржишту уколико се укаже потреба или шанса за ангажовање још неког квалитетног фудбалера.

Вања Марковић рођен је у Београду 20. јуна 1994. године, висок је 185 цм и фудбал је почео да игра у Земуну. У млађим категоријама наступао је и за холандски Венло, односно београдски Партизан, али у сениорској конкренцији није играо за српске клубове. Од 2014. до 2017. године носио је дрес пољске екипе Корона Келце, за који је одиграо 67 утакмица и постигао два гола. Пут га је потом одвео у македонски Вардар, за који је убележио 22 наступа, а у прошлој сезони бранио је боје португалског прволигаша Фаренсеа, одигравши 20 сусрета. У Војводину је стигао као слободан играч и очекује се да донесе потребну чврстину на средини терена новосадском суперлигашу. Вања је био позиван и  У-19 селекцију наше земље, догодило се то 2012. године и уписао је један наступ.

Јуче око 15 часова Марковић је допутовао у Словенију у друштву клупског возача Душана Петрића, а претходно је у Новом Саду потписао уговор и обавио све формалности. Испред хотела „Терме“ фудбалера је  дочекао секретар стручног штаба Драгомир Вукићевић, пожелео му добродошлицу и побринуо се да се без проблема смести, а одмах потом и да заузме место у аутобусу који је Вошу возио у Кршко на трећу контролну утакмицу с истоименим словеначким друголигашем.

Вања Марковић три године носио је дрес пољског клуба Корона Келце, за који је одиграо 67 утакмица. Пут га је потом одвео у македонски Вардар, за који је убележио 22 наступа, а у прошлој сезони бранио је боје португалског прволигаша Фаренсеа

- За време сусрета у Кршком, одрадио сам први тренинг и на тај начин почео да се уводим у рад с новом екипом – рекао је Вања Марковић, чији брат близанац Иван тренутно наступа у Грчкој. – Играм на позицији класичне „шестице“, задњег везног и нисам имао дилему да ли да прихватим позив који сам добио од Војводине. Знам да су планови веома амбициозни, што се поклапа и са мојом жељом да даље напредујем и развијам се као играч. До доласка у Словенију, тренирао сам индивидуално и мислим да неће бити проблема да брзо ухватим прикључак с остатком екипе.

Иза вас је богато међународно искуство. Који период у каријери бисте издвојили као најуспешнији?

- Свакако је то време проведено у скопском Вардару, с којим сам играо у групној фази Лиге Европе – јасан је био Марковић. – Такође бих издвојио и четири и по године проведене у Пољској, где сам играо веома добро и сазрео као играч и као човек. Сада ми је жеља да заиграм и у нашој Суперлиги и да ме домаћи љубитељи фудбала боље упознају. Иако још увек не познајем добро нове саиграче, упознаћу их веома брзо и убеђен сам да ћемо имати квалитет да освојимо једно од прва три места на крају шампионата. Чуо сам да тренер Ненад Лалатовић инсистира на јаким тренинзима и надам се да је тако, јер само уз помоћ напорног рада можемо да се надамо испуњењу онога што сви желимо.
 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести