Марку Гобељићу свеједно – бек, нападач, штопер...

Фудбалери Црвене звезде победили су Динамо из Врања (3:0) и учврстили се на челу табеле.
Marko Gobeljic/FK Crvena zvezda
Фото: Марко Гобељић/ФК Црвена звезда

Ни једног момена се није постављало питање победника, мада је остала мала дилема код првог гола да ли је Стојиљковић закачио голмана домаћих Ђурића, који је дриблао Звездиног играча , овај му је узео лопту и рутински је сместио у мрежу.Тренер Милојевић има велики број квалитетних играча, за домаће прилике, и може да на свакој  утакмици националног шампионата условно речено екеспериментише.На утакмици у Сурдулици  Марко Гобељић је после позиција левог и десног бека заиграо на месту штопера.

- Није било проблема у новој улози. Морали смо мало да прекомпонујемо тим у другом полувремену и ја сам заиграо штопера. Шта год да је мој задатак трудим се да га обавим на најбољи могући начин, а подсетићу да сам осим бековских позиција играо и на месту задњег везног и десног нападача. Дакле, ниједна позиција није ми страна. Мислим да сам до сада био добар, а тренер Милојевић има пуно поверење у мене, што ми много значи – рекао је Гобељић. Звездин универзалац истиче да се екипа исто понаша и у утакмици са Ливерпулом и у дуелу са Динамом.

- Показало се да имамо карактер. Видело се да не правимо разлику међу Ливерпула и Динама, већ да свакој утакмици приступамо максимално. Били смо одлични у Сурдулици, постигли смо три гола и освојили три бода. Првенство нам је приоритет и зато је свака победа једнако вредна. Не успевају да нас успоре на путу до нашег циља ни бројне повреде, ни згуснут распоред. Знали смо шта нас чека ове сезоне, спремили се за то и за сада све иде  какао ваља. Надам се да ћемо тако и наставити.

Следи пауза, што ће играчима добро доћи.

- На умор се не жалимо, јер велике екипе играју редовно по две утакмице недељно. Тежимо томе да будемо уз раме са најбољима. Пријаће нам одмор, није спорно, али ми  размишљамо о ономе што нас чека кад се он заврши. Када сте у оваквом клубу не смете да се ушушкате, психички увек морате бити спремни како би сте што лакше остварили и најтеже задатке. До краја године пред нама је још много обавеза и изазова и ми смо намерни да и даље будемо успешни – поручио је Марко Гобељић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести