Маскерано: У Аргентини сви увек критикују Месија

БУЕНОС АЈРЕС: Аргентински фудбалер Хавијер Маскерано стао је у одбрану петоструког најбољег играча света Лионела Месија и критиковао однос медија и комплетне јавности у тој земљи према звезди Барселоне.
Havijer Maskerano/Tanjug
Фото: Танјуг/АП

Меси се, након слабог издања на Мундијалу у Русији, вратио међу "гаучосе" и после пораза у пријатељском мечу од Венецуеле (3:1) опет нашао на удару свих у држави.

"Сви гледају само како да критикују Месија. Кажу "мора да се врати", а кад то учини опет постоји проблем. Увек има проблема", истиче Маскерано за "ТyЦ Спортс".

Фудбалер кинеског Хебеија признаје да не би волео да се нађе у Месијевој кожи.

"Могу да замислим колико бих био исцрпљен. Критике нису само у вези утакмица. Причају о томе како је отишао после утакмице против Венецуеле, а не причају о томе како је тренирао са тимом 10 дана пре утакмица са Шпанијом и Италијом прошле године, када није знао да ли ће да игра", брани Маскерано бившег саиграча из Барселоне.

Меси је већ два пута био близу да заврши са репрезентацијом Аргентине, разочаран резултатима и елиминацијом од Француске (4:3) у осмини финала Мундијала у Русији.

Томе је допринела и чињеница да у дресу А тима своје земље није освојио ниједан трофеј и то поразима у чак четири финала, три Копа Америка од Чилеа и једном на Мундијалу од Немачке.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести