Матеус: Бајерн може да освоји Лигу шампиона

МИНХЕН: Некадашњи фудбалер Бајерна Лотар Матеус изјавио је данас да клуб из Минхена може ове сезоне да тријумфује у Лиги шампиона, али је додао да су Реал и Манчестер сити највећи фаворити за освајање овог такмичења, преноси Билд.
mateus
Фото: Јутјуб/Лотар Матеус

Бајерн је изборио пласман у четвртфинале Лиге шампиона, пошто је у осмини финала најквалитетнијег европског клупског такмичења елиминисао Пари Сен Жермен.

"Ако су сви играчи у форми онда је ово најбољи тим Бајерна у смислу квалитета свих времена. Бајерн сада има 20 играча, који конкуришу за стартну поставу. У моје време их је било 13, касније 16, 17. Међутим, данас можете да направите пет измена", објаснио је Матеус.

Он је истакао да је спортски директор Бајерна Хасан Салихамиџић саставио тим "од 20 звезда".

"Пре око две године сам рекао да екипа Бајерна није тако добро избалансирана. Не мислим да је то због моје критике, али изгледа да је дошло до промена у клупској стратегији. Бајерн је био врло активан у последња два прелазна рока. Салихамиџић је заслужио све похвале. Бајерн је способан да освоји Лигу шампиона, али су највећи фаворити Реал и Манчестер сити", закључио је Матеус.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести