Матеус: Меси најбољи фудбалер 21. века, Роналдо највеће разочарање на СП

БЕРЛИН: Бивши немачки репрезентативац Лотар Матеус изјавио је да је фудбалер Пари Сен Жермена Аргентинац Лионел Меси најбољи играч у 21. веку, преноси "Билд".
mateus
Фото: Јутјуб/Лотар Матеус

Меси је са Аргентином освојио титулу светског шампиона на Мундијалу у Катару. Аргентина је пре два дана у финалу СП у Катару победила Француску после бољег извођења пенала, а Меси је проглашен за најбољег играча Мундијала.

Матеус, који је са Немачком 1990. освојио титулу светског шампиона, тврди да је Португалац Кристијано Роналдо највеће разочарање на Мундијалу.

Роналдо је својим егом уништио себе и Португалију. Он је највећи кривац за неуспех Португалаца на СП. Нема сумње да је Роналдо један од најбољих фудбалера свих времена и сјајан нападач, али мора да се суочи са чињеницом да некада неће моћи да буде у стартној постави, рекао је бивши немачки фудбалер.

Португалија је у четвртфиналу СП елиминисана од Марока (0:1).

Мало ми је жао Роналда, јер он некада није свестан свог понашања и ега, који може да уништи цео тим. Он је највеће разочарање СП и сушта супротност од Месија, који је апсолутни победник. Меси је то заслужио, јер је дао мени и свим навијачима велику срећу својим квалитетима и начином игре. И то ради 17-18 година. За мене, Меси је најбољи играч у овом миленијуму, закључио је Матеус.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести