Матић: Фудбалска Србија не треба да брине за будућност

БЕОГРАД: Координатор млађих селекција и директор Инструкторске службе Фудбалског савеза Србије (ФСС) Игор Матић изјавио је да очекује да омладинци Србије изборе пласман на Светско првенство за играче до 20 година.
Фудбалски савез Србије
Фото: Фудбалски савез Србије

Омладинска селекција Србије, играчи до 19 година, пласирала се на ЕП, које ће бити одржано од 18. јуна до првог јула у Словачкој.

"Свима су још свежи утисци после освојеног трећег места кадета на ЕП у Израелу, а сведоци смо сада фантастичног издања селекције У19 и новог, великог успеха, пласмана међу осам најбољих репрезентација Европе у том узрасту. Имали су момци веома захтеван први круг квалификација, а затим можда и најтежу групу за пролаз на ЕП. Само једно место је било резервисано за пласман, домаћин Холандија, ривали Украјина и Норвешка. И остварен је феноменалан успех, али ова селекција показаће право лице, огроман таленат који поседује, карактер победника који је краси, и на ЕП. Имамо високе циљеве и верујем да у Словачкој можемо да направимо велике ствари. Директор Никола Лазетић и ја смо дуго радили на овом пројекту, практично годину и по дана како смо дошли у Савез. Веровали смо у рад, потенцијал селекција, поготово У19, квалитет играча, рад селектора и десило се оно чему смо се потајно надали. Кадети су међу четири најбоље репрезентације у Европи, омладинци за сада међу осам, али желимо више, јер можемо више. Оставили смо иза себе једну Холандију, која је била домаћин групе, а пласман нису изборили Шпанија, Португал, Немачка, Белгија... Заиста смо били доминантни и заслужили одлазак у Словачку. Све ово нам даје подстрек да направимо искорак и обезбедимо пласман на СП за играче до 20 година. Ова генерација то може, рекао бих и да заслужује по свему до сада приказаном. Србија има веома талентоване играче, веома добру струку, само им треба пружити подршку, веровати у њих, бити позитиван, омогућити им један добар амбијент и сигурно да фудбалска Србија онда не треба да брине за своју будућност. Јер све ове резултате које правимо, у служби су А тима и његове будућности", рекао је Матић за званични сајт ФСС.

Омладинце Србије очекују дуели са Израелом, Енглеском и Аустријом. Пет најбољих селекција са ЕП обезбедиће пласман на СП за играче до 20 година, које ће наредне године бити одржано у Индонезији.

"Сада је важно, после овог физичког и психичког напора и пражњења, да се екипа регенерише и припреми за старт на шампионату. Израел је први противник. На први поглед ривал који можда нема тежину, али прошли су веома тешку групу са Турском, Шкотском и Мађарском. Појавила им се веома добра генерација и нису случајно међу осам најбољих у Европи. О Енглезима не треба трошити речи, а знамо сви да Аустрија има веома добре млађе селекције. Имамо свој циљ, знамо шта желимо, знамо колико можемо и учинићемо све да поново обрадујемо нацију. Важно је да останемо скромни, да наставимо напорно да радимо и будемо тим. Онда смо најјачи", изјавио је селектор омладинске репрезентације Александар Јовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести