Матијашевић: ФСС није желео да било кога понижава

БЕОГРАД: Спортски директор Фудбалског савеза Србије (ФСС) Владимир Матијашевић издао је саопштење поводом оглашавања бивших играча преко Синдиката фудбалера "Независност".
vladimir matijasevic
Фото: Youtube Printscreen

Бивши фудбалери Јагодине, Борца из Чачка и Доњег Срема, саопштили су данас да је одлука ФСС да им уплати једнократну помоћ од 500 евра додатно понижење и поручили да тај новац уплате за лечење мале Софије Маркуљевић.

"Поводом саопштења бивших играча који су се огласили преко Синдиката фудбалера “Независност” осећам личну и професионалну потребу да објасним одређене ствари.

Лично сам ја, Владимир Матијашевиц, некадашњи професионални фудбалер, затим и функционер у више клубова, тренутно ангажован на месту спортског директора ФС Србије, разговарао недавно са председником Синдиката “Независност” Мирком Поледицом и предочио да председник ФС Србије Славиша Кокеза има идеју да са одређеном донацијом од по 500 евра једнократно, помогне бившим играцима који имају проблема са потраживањима.

Поледица ми је рекао да је то добра идеја и имам писмену преписку са њим о томе", навео је Матијашевић у свом саопштењу.

Како истиче, договор је био да се са идејом не излази у јавност док је не одобри Скупштина ФС Србије, што се после јучерашње седнице и догодило.

"Дакле, да будем јасан, није ФС Србије желео да било кога понижава, нити да ставља било ког играча у непријатан положај. Ако смо од господина Поледице као првог човека Синдиката “Независност”, који се бори за права ових фудбалера, добили позитивно мишљење, сматрали смо да не постоји разлог да не учинимо колико можемо у овом моменту. Нико из ФС Србије ни једног момента никог није хтео да понизи или да учини било шта што би ситуацију у којој се ти играчи налазе погоршао. Наглашавам поново да као бивши играч коме су дуговали новац и као професионалац који дуго ради у озбиљним фудбалским срединама врло сам свестан кроз то шта ти момци пролазе. Све је било ствар наше добре воље, а не негативне намере", закључио је Матијашевић у саопштењу објављеном на сајту ФСС.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести