МЕМОРИЈАЛ „СТЕВАН НЕШТИЦКИ“ Успешан реванш осјечких кадета

Кадетска екипа Осијека освојила је трофеј намењен победнику 41. традиционалног меморијалног турнира „Стеван Нештицки“.
Дневник/Екипа Осјека
Фото: Дневник/Екипа Осјека

У финалу, на терену ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, млади Осјечани су победили вршњаке у екипи Војводине са 3:2 (1:0) и тако по други пут, после 12 година, у свом десетом учешћу, освојили главну награду. 

Утисак о квалитету осјечке школе употпунили су најбољи играч турнира Анте Гргић, као и најбољи голман Хрвоје Јукопина. Логично, за најбољег тренера проглашен је учитељ младих Осјечана Фран Витаић. Најуспешнији стрелац је Имре Егри из Дебрецина са три поготка, док је за најбољег играча са бројем шест, у знак пијетета на трагично настрадалог члана шампионске генерације Војводине 66-те Стевана Нештицког, проглашен играч Војводине Александар Еремић.

Резултатима у групној фази такмичења, као и утиском стицаним у финалној утакмици кадети Осијека и Војводине (2007.годиште) сведочили су о континуитету успешног квалитетног рада у фудбалским школама својих клубова. Подсећања ради, поменимо и податак да су и њихови претходници, годину дана старији играчи, играли финале годину дана раније. Једино је резултат ове године ишао у дијаметралном смеру. Реванш Осјечана јесте био успешан у резултатском смислу, а рано вођство гостију из пенала у 10. минуту (Шаиновић) у знатној мери је определило след догађаја на терену. Додамо ли томе и учинак одличног голмана Јукопине, који је у неколико наврата вадио лопту испод пречке, после шутева Боровине и Перановића, добићемо и коначан суд о разлозима тријумфа младих Осјечана. Повели су они у другом полувремену чак са 3:0, головима капитена Мајденчића и Грге.

Фото: Дневник/Екипа Осјека слави победу

Ученици Милоша Пејића у традиционалним бојама Војводине, остали су на висини задатка, упркос фантастичним одбранама осјечког голмана. Тако су у финишу меча смањили предност гостију на само један гол разлике, головима које је постигао Вукосављевић. Двоструки стрелац, међутим, уместо да употпуни утисак о јунаку финалног меча, постао је трагичар, с обзиром на то да је погодио стативу из казненог ударца.


Финале: ОсијекВојводина 3:2 (1:0)

ОСИЈЕК: Јукопила, Бендегуз, Крамарић, Дувњак, Окука, Рупчић, Шаиновић, Мајденчић, Гргић, Грга и Половина. Играли су још: Пирија, Богдановић, Јерковић и Билић.

ВОЈВОДИНА:  Пролић, Скорупан, Зекић, Краљић, Чејовић, Еремић, Зечевић, Станишић, Боровина, Перановић и Јовановић. Играли су још: Вукосављевић и Пуповац.


У сусрету за треће место Борац и Дебрецин играли су без голова. Треће место освојили су гости из Мађарске бољим извођењем казнених удараца. Појединачне и колективне награде на церемонији затварања Меморијала уручили су председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

Л. Бакмаз

Утакмице за пласман

За 5. место: ПартизанКабел 5:0 (5:0)

ПАРТИЗАН: Јовановић, Јовичевић, Радић, Вуличевић, Жупањац, Макевић, Мартиновић, Аџић, Милетић, Костић и Бајрамовић. Играли су још: Премовић и Зарић.

КАБЕЛ: Бањеглав, Максимовић, Кнежевић, Јовановић, Михајловић, Стелкић, Лађевић, Пиксијадес, Золотић, Гајић и Церовић. Играли су још: Ољача, Максимовић, Ристић, Николовски, Стојановић, Дубајић и Бањац.

За 3. место: ДебрецинБорац 0:0 (п.5:4)

ДЕБРЕЦИН: Балог, Егри, Патаи, Тот, Рац, Мона, Перпик, Киш, Гергеј, Кенде и Балог. Играли су још: Арва, Ловаш и Ленарт.

БОРАЦ: Бојановић, Благојевић, Сопранић, Ћорић, Петровић, Пејић, Ћетковић, Ђудуровић, Ђерман, Мишић и Туршић. Играли су још: Ћулум, Ћусо, Лазић и Келеман.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести