Меси: Бензема је заслужио "Златну лопту"

БУЕНОС АЈРЕС: Фудбалер Пари Сен Жермена Лионел Меси изјавио је да би нападач Реала Карим Бензема требало да освоји "Златну лопту", која се додељује најбољем играчу света, преносе аргентински медији.
mesi, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Ricardo Mazalan)

Бензема је са Реалом освојио Лигу шампиона и шпанско првенство.

Меси је за аргентинску телевизију "Тик спортс" говорио о Златној лопти, одласку из Барселоне, Пари Сен Жермену.

"Бензема заслужује Златну лопту и немам ни најмању дилему око тога. Освојио је Лигу шампиона и Ла лигу, имао је спектакуларну сезону и био је кључни човек на свакој утакмици нокаут фазе Лиге шампиона. Убеђен сам да ће освојити Златну лопту", поручио је Меси.

Он је прошле године са Аргентином освојио Копа Америку.

"Освојили смо Копа Америку после толико година чекања. Било је то лето потпуне среће. Мислио сам да ће све остати исто, а онда се у Барселони десило то што се десило. За мене је то била тешка промена", признао је Меси.

Аргентински фудбалер је истакао да му није било лако да напусти Барселону.

"У Барселони сам имао све. Дошао сам тамо као дете. Било ми је прелепо и нисам имао у плану да нешто мењам...Срећом, деца су се брзо адаптирала у Паризу. Супрузи и мени је ишло теже. Плакали смо првог дана када су деца кренула у школу. Морам сам да се навикнем на много тога новог. Дошао сам на место где је стил игре другачији него у Барселони. Тамо сам неке играче знао цео живот", навео је фудбалер Пари Сен Жермена.

Меси је истакао да му нису пријали звиждуци навијача париског клуба.

"Није ми било лако ове године у Паризу, нисам уживао у фудбалу колико сам могао, али уверен сам ће се то променити. Та љутња навијача ми је несхватљива. Није први пут да је екипа испала из Лиге шампиона и због тога не разумем звиждуке", рекао је Меси.

Он ће са репрезентацијом Аргентине играти на Светском првенству у Катару.

"Имамо тим који може да победи свакога, али то не значи да смо фаворити. Желим тај трофеј због себе, екипе, земље Аргентине. Шта ће да буде после тога, не знам. Размислићу и видећемо шта даље. Нисам ни размишљао о одласку из Барселоне, а онда се и то десило. У фудбалу се ствари брзо мењају", закључио је Меси.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести