Меси: Бог није дозволио да испаднемо

САНКТ ПЕТЕРБУРГ: Најбољи аргентински фудбалер Лионел Меси изјавио је да је био убеђен да ће "гаучоси" победити Нигерију и проћи у нокаут фазу Светског првенства.
 mesi
Фото: Tanjug/ AP

Аргентина је прошла међу 16 најбољих на свету голом у 86. минуту Маркоса Роха за 2:1 против Нигерије у 3. колу Д групе Мундијала у Русији.

"Били смо уверени у победу, сјајно је тријумфовати на овај начин. Уживали смо... Знам да је Бог уз нас и да нам неће дозволити да испаднемо. Хвала свима који су се жртвовали за тим, дрес Аргентине је изнад свега", рекао је Меси за аргентински "ТyЦ Спорт".

Аргентинцима ће наредни ривал бити Француска, а Меси истиче велики респект према тиму Дидијеа Дешана.

"Наравно да смо гледали сваку њихову утакмицу, пратимо све репрезетнације. Француска је снажан тим, са одличним индивидуалцима у свим линијама. Имају брзе играче који праве разлику. У том тиму имам саиграче из Барселоне и добро из знам", рекао је Меси који је постао тек трећи Аргентинац са головима на три Мундијала, после Дијега Арманда Марадоне и Габријела Батистуте, уз рекорд на највећим турнирима по броју дриблинга (107) и по томе надмашио Марадону.

Јунак победе над Нигеријом Маркос Рохо, стрелац у 86. минуту, каже да тек сада креће оно главно.

"Ово нам је било потребно, за нас тек сада креће Мундијал. Меси нам је рекао да има жељу да постигне гол више него икад. Напред Аргентина до саме завршнице", додао је дефанзивац Манчестер Јунајтеда.

Утакмица између Аргентине и Француске игра се у суботу у Казању.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести