Меси одлази ако Бајерн елиминише ПСЖ

ПАРИЗ: Фудбалер Пари Сен Жермена Аргентинац Лионел Меси одлучио је да не продужи уговор ако Бајерн елиминише француски клуб у осмини финала Лиге шампиона, преноси данас "Екип".
mesi, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/G. Garin)

ПСЖ је прошле недеље поражен од Бајерна резултатом 1:0, а реванш дуел је на програму осмог марта у Минхену. Меси је стигао 2021. године у ПСЖ из Барселоне, пошто се каталонски клуб нашао у финансијским проблемима. Аргентински фудбалер има уговор са "свецима" до 30. јуна ове године.

Руководство ПСЖ-а жели да Меси остане у клубу, али "Екип" тврди да је преломио да ће да напусти Париз ако "свеци" буду елиминисани од Бајерна у осмини финала ЛШ.

"Меси није баш најсрећнији у Паризу, јер је очекивао да ће са ПСЖ-ом да има боље резултате. Наравно, главни циљ је освајање ЛШ. Преговори су били у завршној фази, али се Меси предомислио. Аргентински фудбалер је већ одлучио да напусти ПСЖ на крају сезоне, али не жели својом одлуком да ремети ионако лошу атмосферу у свлачионици. Постоји шанса да Меси остане у Паризу ако ПСЖ освоји ЛШ. Међутим, он је ближи одласку из Париза него останку", наводи "Екип".

Поједини медији су објавили раније да постоји могућност да Меси настави каријеру у МЛС лиги, Саудијској Арабији или да се врати у Барселону.

"Месијева породица се није баш најбоље адаптирала на Париз. То је још један од разлога зашто Аргентинац жели да напусти Париз. Његова породица жели да се Лео врати у Барселону, али то није једноставно. Меси је љут на председника Барселоне Ђоана Лапорту због начина на који је морао да напусти каталонски клуб иако је све већ било договорено да потпише нови уговор", закључује "Екип".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести