Месију награда "THE BEST" за најбољег фудбалера света у избору ФИФА

ПАРИЗ:  Капитен репрезентације Аргентине Лионел Меси добитник је награде "THE BEST" за најбољег фудбалера света у традиционалном избору Међународне федерације фудбалских асоцијација (ФИФА).
AP Photo/Michel Euler
Фото: AP Photo/Michel Euler

На церемонији у Паризу Лионел Меси је добио награду за најбољег фудбалера у 2022. години, пошто је као капитен водио репрезентацију Аргентине до освајања Светског првенства у Катару. Уз Месија кандидати за награду били су Французи Карим Бензема и Килијан Ембапе.

"Ово је невероватно. Била је то дуга година и част ми је што сам вечерас овде и што сам освојио ову награду. Без саиграча не бих био овде. Остварио сам сан који сам дуго сањао. Мало људи има прилику да ово оствари и ја сам имао среће да то урадим", изјавио је Меси на церемонији у Паризу.

Најбољи голман света за прошлу годину је такође Аргентинац Емилијано Мартинес, најбољи тренер године је селектор Аргентине Лионел Скалони, док је најбоља фудбалерка репрезентативка Шпаније Алексис Путељас.

Најбољи тим фудбалера у избору ФИФА чине: Тибо Куртоа, Ашраф Хакими, Вирџил ван Дајк, Жоао Кансело, Кевин де Брујне, Карлос Каземиро, Лука Модрић, Лионел Меси, Карим Бензема, Килијан Ембапе и Ерлинг Халанд.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести