Михајло Нешковић: Ништа више није као пре

Ретко фудбалске утакмице, које заврше без голова, добију позитивну оцену од широког навијачког аудиторијума.
Mihajlo Neskovic/F. Bakic
Фото: Ј. Грлић/ Михајло Нешковић (36) предводник младог таласа Новосађана

У круг таквих догађаја спада покрајински дерби, одигран на Карађорђу, између Војводине и Спартака. Суботичани су кући пошли певајући, са једним бодом без и једне шансе, новосадски фудбалски поклоници, опет, задовољни начином на који су њихови љубимци одговорили на такмичарски изазов.

– Била је то доста добра утакмица – сагласан је везиста Војводине Михајло Нешковић. – У једном медију је проглашена и утакмицом кола, упркос чињеници да су голови изостали. Истина, ми јесмо постигли гол, али... Не бих да коментаришем ту ситуацију. У сваком случају, садржај меча је био врло занимљив, утакмица динамична, атрактивна, што су аплаузима и скандирањем потврдили и гледаоци, којима захваљујем на свесрдној подршци и завидном одзиву на трибинама. Жао ми је што им нисмо одговорили победом, нападали смо све време, али лопта није хтела у гол. Шта је било, било је, окрећемо се новом изазову у Крагујевцу и надамо се да ће нам се добрим вратити све што је изостало у дербију.

Трећу годину је професионалац. Једну сезону је играо у Инђији, а пре почетка припрема, упркос понудама из других фудбалских центара, продужио је верност матичном клубу на још две године. Поверовао је у могућност да са Војводином може у Европу, колико већ наредног лета.


Дриблинг

Нешковић има развијен смисао и способност за дриблинг. Међутим, у три утакмице с почетка првенства ретко се упуштао у ситуације „један на један“.

– Дриблинг јесте један од мојих основних особина у игри – казао је наш саговорник. – Не могу да кажем да ми недостаје самопоуздање, ја сам члан екипе и имам обавезу и да следим упутства са клупе. Жељу за дриблингом морам да прилагођавам стилу игре, али како време буде одмицало, из утакмице у утаклмицу, порадићу доста и на том плану.


– Ништа више није као пре – коментарисао је Нешковић промене у свим сегментима функционисања колектива. – Препознао сам вредности нове приче, са новим председником и новим стручним штабом, а после разговора са спортским директором Марком Јовановићем схватио сам шта се од мене очекује, који су циљеви клуба. Препознао сам и прихватио изазов који обећава. Мима Раставац је најпре велики човек, а потом и одличан тренер, знам да ћу и лично да напредујем у екипи коју он тренира. Уз све то, одличну смо атмосферу у свлачионици изградили, слога је у екипи за хвалу, нема подела, нема зазирања између староседелаца и дошљака, сви смо као један у намери да истрајемо до краја.

После три утакмице на Карађорђу, у суботу следи први Војводинин меч изван Новог Сада. Новосађани ће да гостују код Радничког у Крагујевцу. И први пут играће по дневном светлу, од 17.30 часова.

– Јесте, биће то наш први испит изван Новог Сада, али то ништа не мења – појаснио је Нешковић. – Ми ћемо да анализирамо игру противника, али нећемо да одустанемо од нашег стила игре. Верујем да ће у Крагујевцу све бити како смо планирали, а планирамо победу. Што наш тренер вели: „Не играмо на домаћем или на гостујућем терену, ми играмо на зеленом правоугаонику, у Београду, Новом Саду, Нишу или Крагујевцу“, то је то.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести