Мијаиловић: Били смо у праву, Партизан притискао судије

БЕОГРАД: Председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић реаговао је на саопштење Судијске комисије Фудбалског савеза Србије и одбацио да је било притисака на арбитре, рекавши да су се таквим радњама бавили само у Партизану.
vozdovac zvezda fonet
Фото: FoNet

"Оглашавање Судијске комисије у овом тренутку најбоље показује да смо били у праву за све што смо јуче рекли (оптужбе генералног директора Звездана Терзића да је Звезда покрадена прим. аут). Док су из комшилука викали "Држте лопова", а сами крали и мешетарили, док су они вршили притисак на судије и то поименце пред сваки меч, док су њихови назови навијачи износили поменуте бројеве телефона судијска комисија је ћутала. Али оног тренутка када је Звезда дигла глас ето судијске комисије да се огласи и да се сети етике и етицке комисије", рекао је Мијаиловић.

Он је додао да су се Партизану дозвољавали најжешћи притисци на судије, као и да тада етика и етичка комисија није била потребна, али да сада јесте када су из Звезде навели "како функционише спрега Партизана и неких делова Савеза".

"Њихови наводи су глупости. А најбољи пример за то је како кажу да смо вршили притисак на судију меча са Вождовцем, а он нам не досуди два чиста пенала. А притисак на тог судију је вршен из Партизана и то јавно, на Вибер чету поменутог клуба. И онда покушавају нама да потуре како ми вршимо притисак. Опет по принципу "Држте лопова", е па господо нећете моћи".

Као Терзић, и Мијаиловић је упитао зашто Партизану нису одузети бодови када је млади Душан Влаховић играо без лекарског прегледа, али и низ других питања.

"Зашто је њихов стадион још отворен после срамних скандирања? Да ли ће Леонардо бити кажњен због ударања Фримпонга и Планића? Да ли ће њихов тренер проћи само са једним мечом казне због расизма, иако их је добио седам?", упитао је први човек црвено-белих.

Судијска комисија ФСС јуче је оптужила функционере Црвене звезде и Партизана да су недавно вршили притисак на арбитре и да не праве алиби за своје евентуалне неуспехе.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести