Мијатовић: Партизан са Савом може против Звезде

СПЛИТ: Легендарни фудбалер Партизана Предраг Мијатовић изјавио је да црно-бели са Савом Милошевићем на клупи могу да се супроставе Црвеној звезди у борби за шампионску титулу.
Predrag Mijatović Foto: youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Мијатовић је пре пет месеци када је био гост на свечаном отварању Спортских игара младих (СиМ) у Београду рекао да је сигуран како ће његов пријатељ и некадашњи цимер из репрезентације успети, а синоћ је на церемонији затварања СИМ у Сплиту истакао да му је драго што је био у праву.

"Када је долазио, познавајући га из играчких дана и касније, апсолутно сам био сигуран да ће направити добар посао. Тај посао се на крају прошле сезоне завршио освајањем Купа, што је било јако позитивно у ситуацији у којој се налазио Партизан", рекао је Мијатовић Танјугу.

Како је навео, ова сезона је почела много боље од претходне.

"Видим да су амбиције нарасле, што је очекивано с обзиром на то да се ради о тако великом клубу. Мислим да ће Саво ићи узлазном линијом и да ће моћи да се бори са Црвеном звездом, која је фаворит и која је у последњих неколико година преузела доминацију у српском фудбалу. Надам да ће у томе успети, желим му много среће и мислим да ће он то моћи да уради", истакао је Мијатовић.

Некадашња звезда Реала већ дуго живи у Шпанији, али истиче да је Партизану увек спреман да помогне.

"Мој живот је везан за Шпанију, али сам спреман да помогнем колико год могу и колико је то у мојим могућностима. Као партизановац желим Партизану све најбоље. Ту сам, шта год да се деси, увек ћу бити ту и спреман да помогнем колико могу", поручио је Мијатовић.

„Јовић да буде стрпљив и шанса ће доћи“

Мијатовић је рекао да Лука Јовић мора да буде стрпљив и сачека својих "пет минута" у славном шпанском клубу.

Јовић је летос стигао у Мадрид из Ајнтрахта за 60 милиона евра и од њега се очекује да постане нова звезда "краљевског клуба".

"Као сваки млади играч кад се нађе у великом клубу мора да буде стрпљив, да чека своју шансу, да тренира и размишља у том правцу. Неће му бити лако јер је конкуренција жестока, али млад је, претпостављам да има амбиције да се покаже и докаже и на њему је да чека праву прилику", рекао је Мијатовић Танјугу у Сплиту, где је боравио као амбасадор Спортских игара младих (СИМ).

Стрелац чувеног гола за Реал у финалу Лиге шампиона 1998. године против Јувентуса 1:0 истиче да ће Јовић сигурно добити шансу.

"Сезона је дуга, има доста утакмица у првенству, Лиги шампиона и осталим такмичењима. Потребно је само стрпљење и професионализам, квалитет има", истакао је Мијатовић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести