Милан Ђуричић, асистент тренера Сава Милошевића, с припрема Партизана: Нисмо оптерећени титулом

Експедиција фудбалера Партизана налази се у Белеку, где у идеалним условима спроводи први део припрема за пролећну полусезону.
Milan Djuricic
Фото: Милан Ђуричић (други с лева), фото: ФК Партизан

Другопласирани тим Суперлиге прате идеални временски услови, хотел “Суено” нуди им пун комфор, али и одлично припремљене терене, тако да шеф стручног штаба Саво Милошевић и његови сарадници до у танчине могу у дело да спроведу, како истичу, замишљен програм рада. То је потврдио и Милошевићев први сарадник Милан Ђуричић, који је, специјално за “Дневник”, рекао:

- У недељу су играчи имали први слободни дан од почетка припрема, без икаквих обавеза и могли су да га проведу у активностима у сопственом аранжману - рекао је популарни Ђуми. - Неки од њих прелепо време и температуру од око 20 степени искористили су за шетњу до обале мора, док су други отишли да обаве шопинг у Анталији. Имали су, међутим, обавезу да се у хотел врате најкасније до 22 часа, а већ данас настављамо са заиста напорним радом.

Има ли каквих здравствених проблема унутар екипе, обзиром на то да истичете како је план тренинга више него захтеван?

- Играчи одлично тренирају, постоје мања затезања мишића код појединаца, али већих упала и сличних ствари нема. То нам је веома важно, јер сви кандидати за тим могу максимално да се посвете извршавању обавеза, које нису ни мале, а још мање лаке. Професор Марко Стојановић је изузетно озбиљан кондициони тренер, што нам је јесенас омогућило да и у Лиги Европе трчимо на врхунском нивоу, па су многе наше партије анализиране и у европским клубовима. Биће тако, уопште не сумњам, и на пролеће.


Турнир у Катару

Само три дана играчи  Партизана провешће у Београду по повратку из Турске.

- Следи нам убрзо и одлазак у Катар на 10 дана, због учешћа на турниру, на ком ће, поред Партизана, учествовати руски суперлигаши Локомотива, Динамо из Москве и Ростов. Прво место на овом турниру победнику ће донети 100.000 долара, али ништа мање важно није ни то што ћемо и тамо моћи да наставимо с припремама у идеалним условима - рекао је Ђуричић.


Који су спортски циљеви црно-белих у другом делу првенства?

- Нисмо оптерећени јурцањем за титулом. Желимо, пре свега, да оправдамо леп утисак који смо оставили наступајући у Лиги Европе, чиме смо нашим фудбалерима троструко подигли цену на тржишту. Видите и сами да смо сада у могућности да за поједине играче тражимо и преко 10 милион евра, што није случајност. Имамо веома добар тим и одличан стручни штаб, у којем се налазе изузетно озбиљни тренери. Уз шефа Сава Милошевића и мене, као и професора Стојановића, ту је и Ненад Цветковић, који је врхунски аналитичар и сви ми  заједно бавимо се искључиво фудбалом, неоптерећени никаквим другим стварима.

С ким ће Партизан у Белеку одиграти контролне утакмице?

- Имамо заказана само два сусрета. Први је планиран за 22. јануар у 16 часова, али је ту било неких промена, па могу да вам кажем само термин, али, у овом тренутку не и име нашег ривала. Другу утакмицу играмо 26. јануара, када ће нам ривал бити румунска Универзитатеа из Крајове. Оба дуела играћемо на терену у хотелу “Суено”.

Шта се догађа по питању ангажмана нових играча?

- За сада нам нико од евентуалних новајлија није потребан. Једноставно, ни један фудбалер није напустио Партизан и нисмо оптерећени довођењем нових играча.  Атмосфера у екипи је одлична, а у Турској ћемо радити до 27. јануара, када се враћамо у Београд - додао је Милан Ђуричић, први сарадник шефа стручног штаба Београђана Сава Милошевића.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести