Милан Лазаревић: Срећан сам што сам се вратио у Вошу

Можда су се помало и прибојавали прве пролећне утакмице с Напретком у табору Војводине, свесни тога колики улог она у себи носи и колико је важна за оба тима.
е
Фото: Ј. Грлић

Међутим, Новосађани су заиста били бољи ривал на травњаку „Карађорђа“ и заслужили су сва три бода. Можда је победа над Крушевљанима могла да буде и убедљивија да су Бојан Матић, односно Дејан Зукић успели да савладају одличног голмана Николу Васиљевића с беле тачке, али, утисак је, нико се међу црвено-белима не буни што је тријумф био потписан с минималних 1:0.

Играч који је на најбољи начин обележио повратак у редове „старе даме“ био је десни бек Милан Лазаревић, чија игра је пружила лепо сведочанство о томе да је био просто неопходан старијем суперлигашу из Српске Атине. Шпартао је уз десну линију током свих 90 минута, затворио Напреткове атаке по тој страни, а у нападу је био прилично опасан. Уосталом, приликом постизања јединог гола који је био дело Вељка Симића у 53. минуту, управо је Лазаревић упутио прецизан и правовремен центаршут, погодивши „у трепавицу“ брзоног нападача.

- Осећао сам се добро на терену – признао је међу саиграчима популарни Лаза. – Нисам имао осећај као да сам неки новајлија, већ ми је све било јако добро познато и омогућило ми је да играм растерећено. Заиста сам срећан што сам се вратио у Војводину и чини ми се да сам пружио добру партију, којом сам, лично, сасвим задовољан. Најважније је то што смо као екипа било сложни и што смо укњижили читав плен.

Тренер Славољуб Ђорђевић нагласио је да, заједно с Миљаном Вукадиновићем, Лазаревић чини добар тандем на десној страни.

- Миљана нисам од раније познавао, али смо међусобно „кликнули“ јако брзо и почели да се добро слажемо, како на терену, тако и изван њега. Он је одличан играч, не треба да трошим речи о његовим квалитетима, а у појединим тренуцима сусрета наша игра подсетила ме је на време када су по истом боку у Војводини деловали Мирослав Вулићевић и Енвер Аливодић. Надам се да ћемо у наставку првенства да играмо на истом, а верујем и још бољем нивоу.

У понедељак је пред црвено-белима из највећег војвођанског града гостовање у Горњем Милановцу. Металац се јесенас у Новом Саду показао као јак и незгодан ривал, освојивши бод (2:2).

- Сигурно је једино то да ћемо у сваки сусрет до краја првенства да уђемо са жељом да победимо супарника. Без сумње, имамо велики мотив да савладамо екипу Металца, али, наравно, неће све да зависи само од нас. Видим да су се Милановчани ове зиме прилично појачали и знам да ће урадити све што је до њих како би стигли до бодова. Наравно, имају право на то, баш као што и ми можемо да планирамо још један тријумф. Приближили смо се екипи Чукаричког на табели и убеђен сам да ћемо до краја првенства водити с том екипом велику борбу за треће место. Рекао сам и раније да је Војводини место уз Партизан и Црвену звезду, а моје веровање има упориште, између осталог, и у томе што нам Чука долази у госте на „Карађорђе“. Ипак, идемо од утакмице до утакмице, па нам је сада најважнији дуел с Металцем – јасан је био Милан Лазаревић.

Без страха због промашаја

Могла је Војводина да питање победника у сусрету с Напретком реши у 73, односно 74. минуту. Сјајни голман Крушевљана Никола Васиљевић је, међутим, најпре зауставио ударац с беле тачке Бојану Матићу, а, после интервенције из ВАР собе и поновољног пенала, и младом Дејану Зукићу.

- Нисам се уплашио у тим тренуцима – нагласио је Лазаревић. – Матић је био под притиском, а знам да је реч о одличном гол-играчу и тврдим да ће у наставку првенства он то и да покаже. Промашаји се дешавају, саставни су део игре, а најбитније у свему је то што смо, упркос киксевима, остварили циљ и савладали Напредак.

        А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести