Милан Митровић бори се за шансу у Партизану

Милан Митровић дошао је овог лета као велико појачање у редове Партизана из турског Мерсина. До сада је за црно-беле одиграо тек три утакмице, а нада се да ће их у предстојећем периоду бити много више.
milan mitrovic
Фото: Milan Mitrović, foto: Youtube Printscreen

„Не замерам ником ништа, касно сам стигао у Партизан, што је за последицу имало мало стартних рола. Ипак, важно је да играм и да сваку шансу користим на најбољи начин. Постигао сам један гол, он ми много значи, али сам показао и да црно-бели могу на мене да рачунају, посебно у скок игри. Ове сезоне играмо много утакмица и тренер је приморан на честе ротације, што је прилика за мене, тако да не бринем о свом статусу у екипи“, рекао је Митровић.

Снажни дефанзивац жали што није играо у утакмици с Динамом из Кијева, али се не намеће путем медија, већ жели да поверење заслужи на тренинзима.

„Сигурно је да је тако велика утакмица сан за сваког нашег играча, па ми је било тешко да с клупе посматрам сусрет. У таквим тренуцима желите да истрчите на терен и дате свој допринос у победи екипе. Не буним се, Милетић је у овом тренутку спремнији играч од мене и нормално је што он више добија шансу. Како сезона буде одмицала, ситуација ће бити јаснија и видећемо хоћу ли тада постати стандардни првотимац. Само стрпљење је важно.“


Пауза нам добродошла

Митровић је био стартер у последњем првенственом мечу против Чукаричког, у којем су он и саиграчи узели само бод.

„Још су нам у глави били неки киксеви и нисмо могли да се опустимо и одиграмо утакмицу онако како знамо. Били смо слаби и то није спорно. Пауза у првенству дошла је у прави час, надам се да ћемо после ње ући у нову серију победа“, прокоментарисао је Митровић.


Митровић је био пресрећан када је постигао гол против Рада који је његовој екипи тада донео сигурно вођство од 2:0.

„Искористио сам своје јако оружје и главом сместио лопту у мрежу. Како се ситуација на терену до тада одвијала, мислио сам да смо завршили посао. Али, Рад је изједначио на 2:2, за шта кривицу сносимо сви у екипи. Такве ствари, бар у првенству, не би требало да нам се дешавају. Срећом, смогли смо снаге, постигли још два гола, и на крају ипак славили.“

Дефанзивац Партизана остварио је значајне роле у турском Мерсину.

„Клуб је у једном тренутку био у замаху, али онда је нагло почео по свим шавовима да пуца и сада је у трећој лиги. Нисам желео да играм у том рангу и уговор с Турцима нисам продужио. Имао сам још занимљивих понуда, осим Партизанове, али је она из црно-белог табора била најпримамљивија с такмичарског аспекта и прихватио сам је. сада сам сигуран да нисам погрешио“, закључио је Милан Митровић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести