Миљан Вукадиновић доказује екстра класу

Нападач Војводине Миљан Вукадиновић два пута је савладао голмана Чукаричког Белића и извео Новосађане из лоше позиције у којој су налазили пре 64. минута дуела на Бановом брду.
Ј. Грлић/ Миљан Вукадиновић у дуелу на Бановом брду
Фото: Ј. Грлић/ Миљан Вукадиновић у дуелу на Бановом брду

Губили су до тог тренутка црвено-бели с 0:2, да би брзоноги крилни фудбалер најпре у гол претворио ударац с 11 метара, а онда, после мање од минута, спретно у нови погодак претворио идеални центаршут Аранђела Стојковића и изједначио резултат. За такав учинак, али и за укупну игру на залеђеној подлози, овај 28-годишњи играч, репрезентативац, проглашен је на званичном сајту Суперлиге за најбољег појединца у 21. колу, потврђујући екстра класу коју несумњиво поседује. После голова Вукадиновића и поравнања резултта, новајлија Вељко Симић довео је Вошу до предности од 3:2, али се на њеном путу ка освајању читавог плена, у надокади времена, испрсио резервиста Београђана Стефан Чоловић и сјајним поготком ставио потпис испод ремија (3:3).

Миљан Вукадиновић је, што је занимљиво, најбољи играч првенствене рунде био и у 19. колу, када су Новосађани савладали градског ривала, тим Пролетера (2:0). И тада је, да подсетимо, брзоноги нападач два пута био стрелац, чиме је зарадио ласкаво признање.


Водећи на клупској листи стрелаца

С два постигнута поготка на Бановом брду, Миљан Вукадиновић избио је на прво место листе стрелаца у Војводини. У досадашњем току првенства, постигао их је укупно осам, или гол више од досадашњег лидера Петра Бојића.

Трећи је Немања Човић с пет погодака, а укупно 15 фудбалера црвено-белих погађало је противничке мреже, уз аутоголове којима су им помогли Варга из ТСЦ-а и Буснић из Рада.


- Свако признање типа избора за најбољег играча кола, доживљавам као велику част, улива ми додатно самопоуздање, али морам да нагласим да су за њега заслужни и сви моји саиграчи - искрен је био Вукадиновић. - Захвалан сам људима из редакције званичног сајта Суперлиге, који су у мени препознали најбољег појединца минуле рунде првенства, тим пре што сам се налазио у веома јакој и бројној конкуренцији. Припала ми је главна улога у ремију против Чукаричког, али не бих постигао голове да Вељко Симић најпре није био оборен за пенал, као ни без идеалног центаршута Стојковића, који је претходио мом другом поготку.

Очигледно, ношење дреса Војводине на Миљана изузетно позитивно утиче, што он ни не крије.

- Највећи мотив за добре партије проналазим у чињеници да сам фудбалер Војводине, уз Црвену звезду и Партизан, једног од највећих клубова у Србији. Све ово улива ми додатни ветар у леђа и верујем да већ у среду можемо да забележимо прву победу у овој календарској години, без икакве жеље да на било који начин потценим екипу Вождовца која нам долази у госте. Београђани се налазе у средини табеле, не могу да се умешају у борбу за европску визу, баш као што нема шансе ни да се нађу у непријатној ситуацији коју собом доноси борба за опстанак. То показује да ће на “Карађорђу” играти растерећени, док ми увек имамо притисак побеђивања, који неминовно носи борба за излазак у Европу - подвукао је Миљан Вукадиновић.

Утакмица 22. кола између Војводине и Вождовца игра се на стадиону “Карађорђе” у среду, од 16 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести