Миљан Вукадиновић, фудбалер Војводине: Уз породицу све је лакше

Када се зимус, на страницама „Дневника“, представљао новосадској фудбалској јавности, нападач Војводине Миљан Вукадиновић подвукао је да је породични тип човека и да се најлепше осећа када има прилику да време проводи уз супругу и ћерку.
e
Фото: Ј. Грлић

Игром судбине, у ове дане раног пролећа има могућност да се налази у најпријатнијем окружењу, додуше не баш и у околностима које би му задовољство употпуниле. Због епидемије принуђен је да мање-више стално буде код куће, без могућности да трчи за лоптом у ФЦ „Вујадин Бошков“ и решета, макар и на тренинзима, мреже иза леђа својих колега, голмана Роцкова, Симића и Торомана.

- С породицом сам остао у Новом Саду, није било потребе да одлазимо. Супруга и ја трудимо се да на што креативнији начин осмислимо време које проводимо с петогоишњом ћерком Мионом, настојећи да у томе будемо што маштовитији. Циљ нам је да она минимално осети последице немогућности да се напусти кућа, па сам ја задужен за, да га тако назовем – физички део активности, а супругин део су цртање и, рецимо, писање. Чекамо принову у породици и лагано се спремамо и за тај догађај – каже Миљан.

Ипак, треба бити стрпљив с петогодишњим дететом када оно, што је и нормално, пожели да изађе напоље и игра се с вршњацима?

- Има ту мука, али се боримо и одвраћамо јој мисли од тога колико је могуће. Перемо редовно руке и заједнички водимо рачуна да се придржавамо свега оног што чујемо на телевизији. Ја идем у набавку, уз прописану заштиту и, све у свему, издржавамо дане својеврсног карантина.

Кажете да је ваш део задужења усмерен на физичке активности, шта под тим подразумевате?

- Осмислили смо неке вежбице снаге, које заједно упражњавамо. Када је лепше и топлије време, већи део дана проводимо на тераси, али не одустајемо ни када температура падне и када морамо да будемо између четири зида. Јој, није то баш увек најлакше да се изведе, али некако успевамо. Ето, примера ради, Миона ми помаже и када, путем интернета, имам тренинге са саиграчима и велика ми је подршка у томе.

Попут великих европских клубова, Војводина је почела с тренинзима путем виртуелне везе, којима руководи кондициони тренер Саша Семереди. Како то функционише?

- Саша је пронашао апликацију уз помоћ које смо сви заједно на вези, видимо се и то је сјајно, с обзиром на услове. Радимо по сат времена сваког дана, с тим да имамо обавезу да нађемо простор да одемо и на трчање. Баш ме је звао и секретар клуба и упознао ме с намером да нам Воша обезбеди собне бициклове, што би још више допринело ефикасности рада. И на тај начин сам схватио у колико озбиљном и великом клубу играм и заиста немам речи похвале за људе који воде Вошу.

Успевате ли да, колико је то могуће, одржите неки ниво форме?

- Успевамо, али је јасно да сви једва чекамо да поново почнемо да радимо напољу с лоптом. Тренер Семереди нас је оспособио за овај начин вежбања, али је јасно да много више ефекта имају тренинзи када можемо да радимо напољу, уз саиграче и тренере. Међутим, појава вируса, говорим из моје визуре, има и нешто позитивно, јер нас је спојила с најближима и сада се много више дружимо, играмо, разговарамо... Радимо баш све оно за чега немамо ни времена, ни прилике када је сезона у пуном јеку. Ипак, одужила се ова пауза и чини ми се да ће ми један од најсрећнијих тренутака у животу бити онај када буде означен крај ванредног стања.

Да ли ће се, по вама, првенство наставити када се буду за то стекли услови?

- Заиста не знам. Једино видим да се људи из ФК Војводина силно труде како бисмо остали у снази и како бисмо могли, уколико одлука буде таква, што пре да наставимо првенство. Приче о решењу које чујем су различите, видећемо која од њих ће бити најближа истини – казао је Миљан Вукадиновић, играч који је већ показао да су црвено-бели његовим довођењем направили одличан посао у зимском прелазном року.

Апел голгетера

Вукадиновић је у сезони која је тренутно прекинута, носећи дресове Напретка из Крушевца и Војводине, постигао шест голова. Треба нагласити да је дуго био повређен и да није могао да наступа, а од када је стигао у Нови Сад три пута се уписао међу стрелце на пет утакмица у којима је наступио. Брзо је побрао симпатије новосадске публике, па је искористио прилику да свим љубитељима фудбала упути следећи апел:

- Молим вас све да не излазите из својих станова и кућа без преке потребе.  Свима нам је тешко да стално будемо унутра, али само дисциплина сваког од нас кључ је тога да из ове битке изађемо као победници – поручио је Вукадиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести