Милојевић: Браво за српски фудбал! Само Вождовац у глави

БЕОГРАД: Тренер Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је да резултати српских клубова у Европи најбоље говоре о квалитету фудбала у земљи и да нико не би смео да га потцењује.
milojevic, tanjug
Фото: TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

Црвена звезда је прошла Судуву у квалификацијама за Лигу шампиона (5:0), а у борби за Лигу Европе Партизан и суботички Спартак екипу Тракаија (2:1) и Спарту из Прага (3:2), док је једино Раднички испао од Макабија из Тел Авива (2:4).

"Наша три клуба прошла су даље. Велико "браво" за екипу Спартака, Раднички није заслужио такав резултат против Макабија, а могли су бољи исход да остваре у Тел Авиву. То показује чврштину нашег фудбала и не сме да се потцењује. Неки појединци неће да виде то, а пример је из Пољске, нисам сигуран да је неко прошао", рекао је Милојевић на конференцији за медије пред дуел са Вождовцем у 3. колу Суперлиге.

Милојевић додаје да је потпуни фокус његов тима на Вождовцу, а да тек после следе припреме за Спартак из Трнаве.

"Ушли смо у серију утакмица са екипама из прошлосезонског плеј-офа. Вождовац је стабилан суперлигаш, добру екипу има и спој су младости и искуства. Чека нас тежак задатак, али спремићемо се да одиграмо добру утакмицу".

Милојевић није желео да говори о условима на "крову" и вештачкој трави.

"Не бих да причам о томе, не сме фокус да буде на условима на стадиону и подлози. Покушаћемо да се адаптирамо", рекао је Милојевић и додао да је екипа физички и психолошки спремна за борбу на два фронта - Европи и првенству.

На питање новинара да ли би волео да у понедељак на жребу у плеј-офу за Лигу шампиона Звезда извуче загребачки Динамо, Милојевић је избегао одговор.

"Нећу рећи ништа сада. Вождовац ми је само у глави, ништа друго ме не дотиче", закључио је он.

Утакмица између Вождовца и Црвене звезде игра се сутра од 19 сати.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести