Милојевић: ЦСКА фаворит, план је да се бранимо нападом

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је данас да неће да калкулише на домаћем терену и да ће екипа играти на победу против ЦСКА из Москве у првом мечу шеснаестине финала Лиге Европе.
vladan milojevic, fonet ap
Фото: Vladan Milojević, foto: FoNet/AP

"Добро смо се спремили, једва чекамо да почне други део сезоне. ЦСКА долази из Лиге шампиона, јака је и искусна екипа, дошао је Муса и донео квалитет у нападу, баш оно што је им недостајало. Даћемо све од себе, борићемо, а улогу фаворита препустићу ЦСКА", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Он је додао да има дилеме око стартних 11, али да нема проблем око повреда играча јер се Ричмонд Боаћи опоравио.
"Боаћи је одрадио тренинг и видећемо у ком је степену спремности. Дилеме око састава увек постоје, данас на тренингу би више требало да буде познато".
На питање да ли му је дуел са ЦСКА највећи у тренерској каријери, Милојевић је потврдно одговорио, али уз напомену због тога што је наредни.
"Сматрам да ми је свака наредна утакмица највећа у каријери. Тако гледам на ствари. У овом тренутку је ЦСКА, онда иде првенство, па чак и пријатељска ми је најбитнија. Говорим исто и играчима".

Према његовим речима црвено-бели ће се држати досадашњег плана игре како би елиминисали ЦСКА.
"Дошли смо до елиминационе фазе на леп начин, апсолутно заслужено, боримо се да уђемо међу 32 најбоље екипе у Лиги Европе. Ово је прво полувреме, игра се најмање 180 минута и у фудбалу је све могуће. Нисам од тренера који калкулишу, имамо план игре, бранићемо се нападом. У супротном би било погрешно".

Нагласио је и да не воли што се пуно прича о Гелору Канги, новом фудбалеру прашке Спарте, речима "кога нема без њега се мора и може", као и да постоје решења да се надомести његов одлазак.

Дотакао се и одлуке УЕФА да уважи жалбу Звезде како би дочекала ЦСКА са навијачима.
"Прибојавали смо се одлуке, нисмо били ни живи ни мртви. Богу хвала, жеља нам се испунила, због чега се захваљујем људима из клуба и УЕФА. Звезда је била најгледанија у Лиги Европе и сада наше навијаче чека спектакл. Београд и Србија заслужују ово, велики догађај, а играчи морају да буду сконцентрисани у таквом амбијенту".

Он је у име целог клуба изразио саучешће породици преминулог глумца Небојше Глоговца, иначе великог навича црвено-белих.
"Јако тешко нам је све пало, био је врхунски човек и глумац", додао је он.
Звездин фудбалер Бранко Јовичић који добро познаје противника још из времена кад је носио дрес руског Амкара истиче да се црвено-бели итрекако питају у предстојећем двомечу.

"Дуго су у врху руског и европског фудбала, често играју у Лиги шампиона. Чека нас спектакл, влада одлична амосфера у екипи. Ништа нисмо урадили до сада, ово је Звезда и очекују се победе. Можемо да се равноправно носимо са ЦСКА", рекао је Јовичић.
Према информацијама из клуба преостало је још 5.000 улазница за све трибине и сигурно је да госте, које ће бодрити 500 навијача, чека врућа атмосфера пуног стадиона Рајко Митић. 

Прва утакмица шеснаестине финала Лиге Европе Црвена звезда - ЦСКА почиње сутра у 18 сати.

ЦСКА против Звезде без Алексеја Березуцког и Шћеникова

БЕОГРАД: Фудбалери московског ЦСКА на мечу против Црвене звезде у Лиги Европе биће без повређених Алексеја Березуцког, Георгија Шћеникова и Тимура Жамалетдинова.

Тројица фудбалера остала су на припремама у Шпанији, где се ЦСКА спрема за други део сезоне и где се експедиција тог клуба враћа дан после утакмице са Црвеном звездом.
Тренер "армејаца" Виктор Гончаренко у Београду рачуна на 20 фудбалера: голмане Игора Акинфејева, Ију Помазуна, Георгија Кирнаца, дефанзивце Василија Березутског, Марија Фернандеса, Кирила Набабкина, Виктора Васина, Сергеја Игнашевича, везисте Понтуса Вернблома, Александра Головина, Алана Дзагоева, Бибраса Натха, Константина Кучаева, Астемира Гордушенка, Кетага Хосонова, Георгија Миланова, Кристијана Бистровића, као и нападаче Ахмеда Мусу, Витиња и Федора Чалова.

 

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести