Милојевић: Дерби увек непредвидљив, али очекујем победу

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић, пред 160. вечити дерби против Партизана, изјавио је да очекује да се његов тим издигне после пораза од Чукаричког, пружи одличну партију и победи.
milojevic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Не знам шта бих могао да додам или одузмем за дерби, врло је битна утакмица са свих аспеката, такмичарског и престижа. Ниједан вечити дерби не може да се гледа само на основу бодова, има свега. Очекујем да одиграмо добру утакмицу и покажемо реакцију после Бановог брда", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић".

Чукарички, бивши клуб Милојевића, у прошлом колу прекинуо је Звездин низ од 57 утакмица без пораза.

"На Бановом брду када сам рекао "распад система" мислио сам да доста ствари није функционисало у току меча, више у жаргону. Увек сам искрен према играчима, за себе сам самокритичан и разговарали смо. Све остаје у свлачионици и на тај меч ставили смо "ад акта".

Он је додао да ће против Партизана посебно битан бити почетак меча, односно првих 15 минута.

"Напомињемо и причам о томе, није табу тема. Пуно ствари има, ту је и псохолошка припрема... Дерби је јако непредвидљив и нико не може да каже како ће да буде. Може мала грешка да се деси и одлучи. Нисам спреман било шта да прогнозирам, већ се надам да ћемо бити бољи него у претходним мечевима".

Звезда ће у дербију бити без првог центарфора Ричмонда Боаћија због повреде.

"Тензија увек постоји, не знам да ли је и један дан био без притиска и тензије, некад мањих размера, некад већих", поручио је Милојевић, који није желео да се бави суђењем у најави меча, након што је у претходном дербију имао много замерки.

Милојевић је изнео и низ похвала на рачун колеге из Партизана Сава Милошевића.

"Знам га дуго, радио је јако добар посао у ФСС, а сада се одлучио да буде тренер. То није ништа ново, све су нијансе у фудбалу, имао је фантастичну играчку и верујем да ће исту имати и тренерску каријеру", закључио је Милојевић, уз цеститке кошаркашима на титули у АБА лиги, али и навијачима у хуманитарној акцији прикупљања више од 900 јединица крви.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се сутра на стадиону "Рајко Митић" од 19 сати.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести