Милојевић пред дерби: Бринем о мом тиму, не о Партизану

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић, пред 157. вечити дерби, каже да је екипа спремна да одигра добар меч против Партизана у можда одлучујућем мечу за титулу првака Србије.
milojevic, fk crvena zvezda
Фото: Владан Милојевић, фото: ФК Црвена звезда

"Стартујемо са првог места у плеј-офу, не бих да причам о предности, понашамо се као и сваки меч као до сада. Сви почињемо нуле. Пред нама је вечити дерби, сви знамо колико значи та утакмица за клуб, навијаче, српски фудбал... Добро смо се спремили и даћемо све од себе да се прикажемо у најбољем светлу", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Он је додао да га радује што ће први пут после дуже време имати целокупан играчки кадар на располагању.

"Волим кад су ми играчи сви здрави. Имам дилеме око тима и до последњег тренутка размишљаћу око старних 11", поручио је Милојевић који ће сутра 50. пут водити Звезду са клупе.

Како је нагласио, сконцентрисан је само да његови изабраници буду на високом нивоу, а да се не оптерећује Партизаном.

"Размишљам о свом тиму, не бавим се Партизаном пуно. У фокусу ми је само мој тим, не бих ни судију коментарисао. Занима ме само шта ћемо ми да урадимо. Човек сам који сматра да не мора ништа да се уради (на питање да ли Партизан мора да победи прим. аут)".

Према његовим речима од оснивања дерби носи велики набој и много параметара одлучује победника.

На питање новинара да ли победа доноси титулу јер би у том случају разлика у односу на Партизан износила девет бодова, Милојевић је избегао одговор.

"Рећи ћу сутра после утакмице", опрезан је тренер црвено-белих.

Дотакао се и система такмичења, односно поделе бодова пред плеј-оф и плеј-аут, истакавши да штету од тога има само лидер првенства.

"Можда је и добар систем, користи се у неколико лига, али једини губитник је онај ко је први, сви остали имају бенефит од 2. до последњег места. То и јесте поента овог система", закључио је он.

Утакмица 1. кола плеј-офа Суперлиге између Црвене звезде и Партизана игра се сутра од 18.30 на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести