Милојевић: Радимо да победимо БАТЕ као Рому 2005.

БЕОГРАД: Тренер Црвене звезде Владан Милојевић, пред дуел са БАТЕ-ом, поручио је данас да нема намеру да се задовољи самим пласманом у Лигу Европе после деценије чекања и да од својих фудбалера тражи да подигну лествицу на још виши ниво.
Vladan Milojevic
Фото: FoNet

"Дошли смо до онога што смо дуго чекали, нећу бити скроман ако кажем да је пред нама лепо искуство, вратили смо се на место на којем Звезда припада и морамо да будемо сваке године учесници оваквих такмичења. Спремни смо и мотивисани, даћемо све од себе", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Милојевић је навео да увек има дилеме око стартних 11 играча, па је тако и случај за утакмицу против БАТЕ-а.

Он није могао да оцени да ли је БАТЕ јачи од Краснодара, екипе преко које је Звезда изборила место у Лиги Европе.

"БАТЕ је шампион своје земље, има исте играче дуго на окупу, играли су често и у Лиги шампиона. Очекује нас лепа утакмица, трудићемо се да направимо добар резултат и уживамо".

Према његовим речима испуњен је циљ пласманом у Лигу Европе, али упозорио да не сме на томе да се стане, већ још више напредује.

"Када направите нешто очекује се да се превазиђе то. Нећемо пуно да причамо, брзо прелазимо са једног на друго такмичење, морамо да размишљамо само оно што је испред нас. Играчи су то прихватили и покушаћемо да будемо бољи. Колико бољи? Не могу да кажем... Показали смо да имамо потенцијал и не смемо да се задовољавамо постигнутим што је у балканском менталитету, поставили смо лествицу, али желимо да је подигнемо, а не да будемо пуки учесници".

На питање новинара да ли је дошло време да Звезда први пут победи у групној фази Лиги Европе још од 2005. и Роме (3:1), Милојевић се насмејао.

"Волео бих да ми то питање сутра поставите. Даћемо све од себе да то урадимо, видећемо да ли ће то бити довољно за тријумф. Радимо на томе", казао је тренер црвено-белих.

Капитен Мичел Доналд наглашава да црвено-бели у одличној атмосфери чекају меч са белоруским прваком.

"Биће тешко, сви ривали у Лиги Европе су јаки. БАТЕ има снажан тим, искусан, али биће пун стадион и много очекујем од меча. ", рекао је Доналд, додавши да му је част што има улогу капитена екипе.

Из Црвене звезде су поручили да је северна трибина распродата, да има улазница за остале стране, као и да се очекује најмање 45.000 гледалаца.

Утакмица 1. кола Х групе Лиге Европе између Црвене звезде и БАТЕ-а игра се сутра од 21.05 на стадиону Рајко Митић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести