Милојевић: Респектујемо Јанг Бојс, али Звезда хоће у елиту, Боаћи: Победа најбитнија

БЕРН: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је вечерас да је очекује праву игру свог тима на гостовању Јанг Бојсу и велику борбу за пласман у Лигу шампиона.
milojevic, tanjug
Фото: Vladan Milojević, foto: Tanjug/A.Vukelić, arhiva

"Дошли смо до плеј-офа, биће тешко. Не знамо колико можемо да поредимо овај меч са осталима. Желим да одиграмо добро, држимо се наше филозофије. Јанг Бојс је добар тим, првак своје земље и прошлосезонски учесника Лиге шампиона, зато их респектујемо", рекао је Милојевић на конференцији за медије у Берну.

Он је подсетио да је циљ био пласман у једно од два европска такмичења, да је обезбеђена Лига Европе, али да екипа не жели да се заустави на томе.

"Противници су све тежи како одмиче такмичење. Најбитније је да ми одиграмо онако како знамо и дамо све од себе. На овом нивоу нема лошег ривала, верујем да ће бити занимљиво", рекао је тренер фудбалера Црвене звезде.

Милојевић признаје да га инспирише стадион у Берну и обележја Лиге шампиона на сваком кораку.

"Инспирацију имамо из прошле године. Боримо се и радимо за наш клуб, урадићемо све да поново будемо у елити. У главама нам није само пласман, већ и игра", казао је он.

Швајцарски новинари упитали су Милојевића да утиче на навијаче црвено-белих како би све прошло без инцидената, алудирајући на прошлогодишњи дуел у Салцбургу.

"Не знам зашто се то потенцира. Звезда је имала најбољу подршку у Европи, навијачи су освојили прво место у Лиги шампиона. Нема разлога да се потенцира њихово понашање. Није било инцидената и не верујем да ће их сутра бити. Имамо велики број навијача и поносни смо на њих. Неукусно је да се потенцира о Србима и њиховом понашању, посебно што смо гледали да има много горих од нас", закључио је Милојевић.

Центарфор Црвене звезде Ричмонд Боаћи, пред први дуел са Јанг Бојсом у Берну у плеј-офу за Лигу шампиона, каже да му није важно да постигне гол, већ да екипа победи и дође на корак до другог у низу пласмана у крем европског фудбала.

На питање Танјуга да ли може да понови исту ствар као Никола Жигић пре 15 година баш против истог тима у Швајцарској, када је дао два гола у ремију 2:2, нападач из Гане је тим ставио испред личног учинка.

"Део сам тима од 23 играча, најважније је да се екипа квалификује у ЛШ. Није битно ко ће дати гол, већ да победимо. Ту је тренер, он је победник и најважније је да се пласирамо у Лигу шампиона. У глави ми је само победа", рекао је Боаћи на конференцији за новинаре у Берну.

Боаћи верује да ће Звезда изаћи као победник из двобоја са шампионом Швајцарске.

"Теже ће бити него против Копенхагена. Сви се боре за ЛШ, неће бити лако. Спремни смо и даћемо све од себе да уђемо у групе. Надам се да ћемо то бити ми", поручио је он.

Утакмица између Јанг Бојса и Црвене звезде игра се сутра на стадиону "Швајцарска" од 21 сат.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести