Милојевић: Сјајно искуство, можемо са сваким

Уздигнутих глава и уз песму навијача фудбалери Црвене звезде напустили су велелепни лондонски стадион Емирати.
vladan milojevic, fonet ap
Фото: Vladan Milojević, foto: FoNet/AP

Против великог фаворита Арсенала, у четвртој рунди Лиге Европе, изборили су вредан резултат, реми који их је задржао на другој позицији у Групи Х и отворио им реалне шансе да дочекају и жељено европско пролеће. Храбро се Звезда супротставила комбинованој постави славног Арсенала, знала је да нападне кад се укаже прилика и да се брани дисциплиновано када је квалитет домаћина дошао до изражаја.Очигледно је да Звезда напредује на европској позорници, што је охрабрујуће за наставак сезоне.

„Дошли смо у Лондон да одиграмо одважно меч и да исправимо неке грешке из београдске утакмице, која је била слична овој. Било је опет неких 20 минута игре у којима смо били импресионирани противником и атмосфером. Знали смо да ће Арсенал вршити притисак и да ћемо имати доста простора за контра напад. Могли смо да постигнемо гол, имали смо пуно прилика, многе екипе немају могућност да овде створе толико шанси. Нико нема луксуз да себи дозволи оволико промашаја на овом стадиону. Нажалост, нисмо успели да постигнемо гол, али задовољан сам игром и резултатом“, констатовао је тренер Владан Милојевић.

Фото: Vujadin Savić, foto: FoNet/AP


Вујадин Савић: Бод важнији од гола

Вујадин Савић је одиграо сјајну утакмцу, а после његовог шута главом пречка је спасила домаћина.

„Након ударца сам већ почео да се радујем, видео сам лопту у голу, али голман ју је закачио и она је ударила у пречку. И пре утакмице сам говорио да бих више волео да освојимо бод или три него да ја постигнем гол. Остаје велики жал што нисам погодио“, рекао је Савић.

Звездин штопер није крио задовољство што је његов тим сачувао своју мрежу и освојио злата вредан бод.

„Освојили смо јако битан бод за наставак такмичења у групној фази. Још више нам значи када знамо да је Келн успео убедљиво да победи БАТЕ Борисов и сада смо се учврстили на другом месту на табели. Остале су нам још две утакмице и искрено се надам да ћемо дочекати пролеће у Европи“, истакао је Савић.


Много поука су црвено – бели извукли из двомеча са Арсеналом.

„Звезда припада групи крема Лиге Европе, с друге стране Арсенал је екипа за Лигу шампиона и фаворит је да освоји Лигу Европе. Ово је велико и позитивно искуство за нас. Моји играчи расту из утакмице у утакмицу, уз напомену да ми немамо фудбалере који су  раније играли Лигу Европе. Ово искуство ће им много значити у каријерама.“

Често се пред утакмице са Острвљанима говорило о страху од екстра квалитета који поседује Арсенал.


Венгерова порука

Фото: Arsen Venger, foto: FoNet/AP

Стратег Арсенала Арсен Венгер оценио је да је резултат  реалан, а посебну поруку послао је Вујадиновом оцу Душану Савићу.

„Душан је мој пријатељ, син му добро игра фудбал и може да буде поносан на њега“, поручио је искусни тренер


„Увек очекујем да моји играчи играју добро, а након утакмице у Београду јасно ми је било да немају чега да се плаше у Лондону. Они су добри играчи, вредно тренирају и драго ми је да су без страха погледали у очи једном одличном Арсеналу, што је потврда и нама самима да можемо са сваким да играмо.“

Ближи се финиш трке у Групи Х, Звезда има добру позицију, број два, и бод вишка у односу на Бате Борисов којем гостује у наредном колу, али у игру се умешао и Келн.

„Резултат из Немачке би требало да нам иде на руку, али стварно о томе не размишљам. Келн је Келн, Бундеслигаш, никада не смете да га занемарите. Имамо и БАТЕ који је до скоро био учесник Лиге шампиона. Мислим да ће до краја да буде занимљиво, ако ништа друго“, казао Милојевић.

Звезда напредује на европској позорнци…

З. Рангелов

Фото: Fonet/AP

Голман Милан Борјан: Поносан на саиграче

Звездина мрежа остала је нетакнута пред налетима домаћих играча. Велики посао одрадио је сигурни чувар мреже Милан Борјан, који је имао неколико бравурозних интервенција.

„Играли смо одлично. Показали смо како се бори за клуб и грб. Морам прво да се захвалим навијачима који су дошли да нас бодре. То је нешто нестварно, диван осећај. Хвала им. Мислим да смо им дали разлог да долазе и на наредне утакмице, и у првенству и у Лиги Европе“, веома је задовољан Борјан.

Звездина храброст, упорност и карактер награђени су и бодом.

„У сваку утакмицу улазимо са жељом да освојимо три бода. Нисмо имали среће у неким претходним мечевима Лиге Европе, али надам се да ћемо у наредне две имати и да ћемо проћи даље. Овога пута није било пада у нашој игри, само смо се у једном тренутку мало повукли јер је много тешко играти против оваквих екипа,уз то утакмице се ређају на три дана. Момци су одрадили феноменалан посао, стварно сам поносан на њих.“

Борјан је указао на још један битан детаљ.

„Вилшер је шутирао, лопта ме је прошла а Ле Талек ју је зауставио на линији. Ето, Дамијан је показао само оно што причамо, тај наш дух, да један другоме чувамо леђа. Хвала му на томе.“

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести